Шефът на японската полиция Итару Накамура съобщи днес, че е

...
Шефът на японската полиция Итару Накамура съобщи днес, че е
Коментари Харесай

Шефът на японската полиция подаде оставка заради грешки в охраната на убития бивш премиер Шиндзо Абе

Шефът на японската полиция Итару Накамура заяви през днешния ден, че е подал оставка и призна, че е имало пропуски в защитата на някогашния министър председател Шиндзо Абе, погубен на 8 юли по време на избирателен протест, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Решихме да реорганизираме нашия екип и да стартираме на нова основа, що се отнася до нашите задания по сигурността, по тази причина предложих оставката си ", съобщи Накамура на конференция, на която бяха в детайли показани заключенията от следствието за грешките, позволени при защитата на някогашния министър председател. Накамура пое отговорност за тях.

 

" След като проучихме най-внимателно случая, взехме решение да стартираме от нулата и да преразгледаме нашата система за сигурност ", сподели той.

Шиндзо Абе умря от раните си, получени на протест на 8 юли. Заподозреният, задържан на местопроизшествието, го простреля в тил.

 

Оказа се, че той упреква някогашния общественик, че е обвързван с религиозна формация, известна като сектата на Мун, и за произтекли от това проблеми в фамилията му. Мерките за сигурност по време на проявата не бяха изключително строги, макар че Абе беше най-известният политик на архипелага. Местната полиция призна, че има " неопровержими " доказателства за пропуски в защитата.

Щефът на полицията не сподели по кое време оставката му влиза в действие. Според японски медии чака се тя да бъде гласувана на следващия ден на съвещание на държавното управление, съобщи Асошиейтед прес.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР