Шефът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков се срещна и курсанти

...
Шефът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков се срещна и курсанти
Коментари Харесай

Генерал и курсанти пробваха тренажора на изтребител Ф-16

Шефът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков се срещна и курсанти от НВУ „ Васил Левски “. Младежите участваха в проява на тренажор на изтребител Ф-16 блок 70 по покана на компанията производител Lockheed Martin в София.
Повече от 30 курсанти участваха на събитието и имаха опцията персонално да изпитат опциите на Ф-16 блок 70. Младите хора, доста от които бъдещи водачи, разговаряха с Джeймс Робинсън, шеф „ Международно бизнес развиване на F-16 “ и представители на Lockheed Martin за спецификите на изтребителя и технологиите, които употребява.

Ф-16 Блок 70 e най-новия модернизиран вид на популярния еднодвигателен изтребител на НАТО. Самолетът има вградени технологии, създадени за петото потомство изтребители Ф-35 Мълния II и Ф-22 и в това време е потвърдено, способно, ниско-рисково и ценово дейно решение за потребностите на националната сигурност на България и НАТО. То ще способства за националната сигурност на България и ще даде дълготрайна опция за развиване на българските военновъздушни сили. Lockheed Martin работи с държавните управления на България и Съединените щати за обрисуване на опциите за понижаване на разноските в процеса на договарянията.

В допълнение, Lockheed Martin удостоверява уговорката си за даване на стопански и промишлени изгоди за България. Придобиването на Ф-16 Блок 70 ще донесе действителни изгоди за страната, като поддържа суверенитета, шерването на технологии и подкрепи локалната претовареност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР