Шефът на Volkswagen Херберт Дийс притежава качествата на автомобила Хърби.

...
Коментари Харесай

Volkswagen ще догони Tesla

Шефът на Volkswagen Херберт Дийс има качествата на автомобила Хърби. Подобно на четириколесния си адаш, който е звезда в няколко кино лентата на Disney, той има лично мнение и притегля внимание. Дийс взе участие в конкуренция с високи залози, в която изостава. А главният му съперник, Tesla на Илън Мъск, е " противник ", с който се майтапи понякога. На вложителите им потичат лиги: през последните месеци акциите на немския колос скочиха с 60%, а тези на Tesla се намалиха. Това се дължи основно на смяна в мнението за това кой от двамата ще завоюва надпреварата за електрически коли. Изглежда, вложителите са се обзаложили за " Електрическия бръмбар ".
Грандиозен поврат
През по-голямата част на предходната година упоритостите за електрически автомобили на един от най-големите международни производители изглеждаха като димна завеса да скрие продължителните последствия от петгодишния скандал " Дизелгейт ", раздутите разноски и нестабилните връзки сред Дийс и синдикатите. Но по-късно шефът на Volkswagen реализира две победи. Първо, той завоюва цялостната поддръжка на надзорния съвет и приключи шоуто с профсъюзите. Това може да му разреши да усъвършенства слабите маржове на облага. На второ място, той се опита да се надшегува с Мъск. Дийс употребява видеа, които могат да се споделят, Twitter и виртуален Ден на силата, с цел да удиви губещите вложители, които помогнаха за повишението на пазарната капитализация на Tesla до 800 милиарда $ през предходната година.
За близо две години групата може да създаде 1.5 млн. електрическия автомобил спрямо 230 хиляди през 2020 година
Не всичко е пушек. На базата на актуализациите на компанията някои анализатори споделят, че в границите на към две години нейните марки, в това число VW, Audi и Porsche, могат да произведат 1.5 млн. електрическия автомобил спрямо 230 хиляди през 2020 година Групата може да настигне и даже да надмине Tesla, която създаде 500 хиляди броя предходната година. Само тогава заниманието в действителност би почнало. Паралелно с електрификацията наближават и революциите в автоматизацията и електронната подвижност. Освен Tesla нови съперници като Apple, която има интерес да закрепи колела към iGadget, и китайският софтуерен колос Baidu влизат в конкуренцията. За изоставащите от тях надпреварата може да се трансформира в разрушително дерби.
Къде се конкурират
Да стартираме с електрификация. Volkswagen има дребен опит в производството на акумулатори, до момента в който Tesla към този момент е минала през " индустриалния пъкъл " на Мъск. Настигането на американската компания няма да е елементарно. Пазарната капитализация на Tesla, която сега е четири пъти тази на Volkswagen (135 милиарда евро), й дава голям потенциал да набира средства. Дийс развълнува вложителите, като им даде обещание да понижи разноските за акумулатори, като създаде такива с огромен обхват и бързо зареждане след 2024 година Но той не уточни съответна дата за тези съкращения, а Tesla показа през годината по-мощна батерия, която незабавно би понижила разноските. До 2030 година, когато Volkswagen ще е построила шест гигафабрики, способни да създават акумулатори на стойност 240 гигаватчаса годишно, Мъск се хвали шумно, че фабриките на Tesla ще създават доста повече - към 3 хиляди гигаватчаса годишно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР