Шефът на Volkswagen Group Херберт Дис потвърди влизането на Audi

...
Шефът на Volkswagen Group Херберт Дис потвърди влизането на Audi
Коментари Харесай

Шефът на Volkswagen потвърди, че Audi и Porsche идват във Формула 1

Шефът на Volkswagen Group Херберт Дис удостовери влизането на Audi и Porsche във Формула 1. Топ мениджърът се въздържа да даде детайлности за ролята на двете марки, само че даде да се разбере, че присъединяване на Porsche в процеса " е по-конкретно ". По неофициални данни Audi и Porsche ще влязат във Формула 1 през 2026 г.; Porsche ще си партнира с Red Bull Racing, а Audi може да доставя мотори на McLaren.

Слуховете за идването на Audi и Porsche във Формула 1 се носят от няколко месеца и наподобява, че Volkswagen е уредил детайлностите по новите разпореждания за моторите и е взето фундаменталното решение за присъединяване в " Кралските надпревари ". За Audi евентуалното присъединяване в шампионата през 2026 година ще бъде дебют, Porsche към този момент си партнираше с McLaren и Footwork в средата на 80-те и началото на 1990-те.

Запознати споделят, че Audi се интересува от по-голямо присъединяване във Формула 1, а ролята на снабдител на мотори няма да им отива. Покупката на McLaren беше интензивно обсъждана, имаше клюки за придобиване на екипа и на Alfa Romeo (бивш Sauber) или за по-тясно партньорство с Aston Martin. В изявлението си Херберт Дис не уточни нито един от актуалните тимове от Формула 1.

В момента във Формула 1 има единствено трима снабдители на мотори - Ferrari, Renault (Alpine) и Mercedes-AMG. Отборите на Red Bull и Scuderia Alfa Taur употребяват модифицирани мотори на Honda под марката Red Bull Powertrains. Твърди се, че с идването на Volkswagen Group през 2026 година ще се усили привлекателността към Формула 1 за автомобилните производители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР