Шефът на военното разузнаване на Литва каза, че Русия има

...
Шефът на военното разузнаване на Литва каза, че Русия има
Коментари Харесай

Русия може да се бие в Украйна още две години

Шефът на военното разузнаване на Литва сподели, че Русия има задоволително запаси, с цел да продължи войната в Украйна още две години със настоящия интензитет , написа " Ройтерс ".

Москва твърди, че е почнала своята " специфична военна интервенция " в Украйна преди година за битка със опасност за сигурността. Киев и Западът го назовават непредизвикана война за покоряване на самостоятелна страна.

" Ресурсите, с които Русия разполага сега, биха били задоволителни, с цел да продължи войната със настоящия интензитет в продължение на две години ", сподели пред кореспонденти шефът на литовското разузнаване Елегиюс Паулавичюс.

" Колко дълго Русия ще може да води война ще зависи и от поддръжката за съветската войска от страни като Иран и Северна Корея ", добави той.
 Съединени американски щати с нови наказания против китайски компании, работещи с Иран
Съединени американски щати с нови наказания против китайски компании, работещи с Иран

Зради подкреба с съставни елементи за дронове, които стигат и до Русия

Паулавичюс показва народен обзор на заканите от литовските разследващи организации , които също настояват, че хакери, свързани с съветското и китайското държавно управление, неведнъж са се опитвали да обхванат в компютрите на литовското държавно управление през 2022 година

" Техен приоритет остава непрекъснатото дълготрайно събиране на информация , обвързвана с литовските вътрешни и външни работи ", споделиха организациите.

Не се споделя дали опитите за хакване са били сполучливи.

Литва бе един от най-острите критици на Русия в Европейския съюз и се сблъска с гнева на Китай, откакто разреши на Тайван да отвори де факто посолство през 2021 година

Службата на китайския делегат във Вилнюс не отговори незабавно на искане за коментар. Русия неведнъж отхвърли обвиняванията в хакерски действия в чужбина.

Разузнавателните служби на Литва обявиха, че глобите не са навредили на способността на Русия да финансира своите военни , защото тя пренасочва запаси към тях от публичното богатство.

Русия употребява " дълги вериги от медиатори ", с цел да набави глобени западни технологии, а нейната войска се приспособява за дълготрайна борба със Запада и ще даде приоритет на напъните за възобновяване на военното си наличие в района на Балтийско море, където ще остане опасност и източник на неустойчивост.

" Това ще зависи значително от продължителността и резултата от войната в Украйна - колкото по-дълга и по-скъпа е войната, толкоз повече време ще отнеме ", се споделя в отчета.
 Литва желае освен изтребители, само че и Противовъздушна отбрана за източния фланг на НАТО
Литва желае освен изтребители, само че и Противовъздушна отбрана за източния фланг на НАТО

Отбраната на балтийските страни би трябвало да се основава и на " надеждни сили на място "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР