Шефът на ВКС Лозан Панов предлага за дисциплинарно наказание Георги

...
Шефът на ВКС Лозан Панов предлага за дисциплинарно наказание Георги
Коментари Харесай

Искат наказание за шефа на Спецапелативния наказателен съд по делото ”Иванчева”

Шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов предлага за дисциплинарно наказване Георги Ушев, началник на Спецапелативния углавен съд поради един от свадите по делото ”Иванчева ”.
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов е предложил на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет да открие дисциплинарна процедура против Георги Ушев, началник на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС).

Предложението на Панов идва след резултатите от инспекцията, която бе предоставена от него поради абсурда избухнал във връзка незабавното решение на спецапелативния углавен съд, с което още същият ден бе анулирано решението на първоинстанционния съд да освободи Иванчева и Петрова от ареста, оповестява Дефакто.

Предложението на Панов е според наредба от Закона за правосъдната власт, а като претекст в известие на Върховен касационен съд, се показват данните в отчета от 10.12.2018 година на комисия, която прави инспекцията.

Резултатите на нея удостоверяват съмненията, че това се е случило при неприемливи нарушавания на процесуалните правила – без самото решение да е подписано от целия правосъден състав на първоинстанционния съд, а това го прави негодно за „ пререшаване “ от по -горна инстанция, без опция да се образува независимо произвеждане по Наказателно-процесуален кодекс, без протокол от правосъдното съвещание и така нататък

Повод за произнасянето по „ необходимост “ бе особеното искане на прокуратурата до спецапелативния съд да спре освобождението на арестуваните, освен това, прокурори приканиха Ушев да не дава материалите по делото на висши съдии, на които бе предоставено да извършат инспекцията.

Проверяващите откриха още серия от нарушавания при произнасянето на по-горната инстанция, а за две от тях Лозан Панов е безапелационен – с дейностите си Георги Ушев е позволил „ невиждано накърняване на главната роля на съда на самостоятелен и неутрален съдия “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР