Шефът на ВКС да отпадне от списъка с длъжности измежду,

...
Шефът на ВКС да отпадне от списъка с длъжности измежду,
Коментари Харесай

Председателят на ВКС отпада от списъка с хора за служебни премиери

Шефът на Върховен касационен съд да отпадне от листата с длъжности всред, които да се избира длъжностен министър председател. Това предложение направи Надежда Йорданова от ПП-ДБ по време на второто четене на измененията в конституцията.

В петък Общото заседание на Върховен касационен съд изпрати писмо, с което прикани законодателя да не включва висшия арбитър заради несъответственост, тъй като това било интервенция на правосъдната власт в изпълнителната.

Със 166 гласа предлагането на Надежда Йорданова беше признато.

Другите всред които ще се избира длъжностен министър председател, са шефът на Българска народна банка или негов заместител, шефът на Народно събрание, омбудсманът или негов заместител, шефът на Сметната палата или негов заместител.

Другото предложение е пълномощията на служебното държавно управление да бъдат лимитирани със закон. Подобна концепция преди време стартира и Българска социалистическа партия. Поради това Христо Иванов, който е един от главните вносители, разяснява, че ще му бъде забавно по какъв начин ще гласоподава левицата.

Със 165 гласа " за " и този текст беше признат. В залата отсъстват депутатите от " Възраждане " и ИНТ. Българска социалистическа партия гласоподава срещу всички оферти.

Преди това народните представители одобриха в конституцията да бъда включен и методът на избиране на регулаторните органи.

По мотив текстът, че регулаторните органи се избират " при неприкритост, бистрота и гласност ", Корнелия Нинова попита какво ново се предлага за регулаторните органи с изключение на политическото преодоляване. Според Кристиан Вигенин тези текстове нямали място в главния закон.

Народните представители от (не) обединението гласоподаваха и текста, който споделя, че за министри може да бъдат избирани българи с двойно поданство. Различното тук от текста за депутатите е, че при министрите няма условие да са живели последните 18 месеца в страната.

Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия разяснява, че по този начин се е " отворила една огромна дупка в националната сигурност ". Кристиан Вигенин дефинира това, което е направено като " изменничество към ползите на страната ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР