Шефът на украинското военно разузнаване заяви, че Русия иска да

...
Шефът на украинското военно разузнаване заяви, че Русия иска да
Коментари Харесай

Има ли Русия план за разпределяне на Украйна?

Шефът на украинското военно разузнаване съобщи, че Русия желае да раздели Украйна като Северна и Южна Корея. И даде обещание тотална партизанска война против разпокъсване на страната. Украинският президент Зеленски изиска от Запада танкове, самолети и ракети. Киев упрекна Москва, че унищожава украинските хранилища за гориво и храна. Следващият кръг от договаряния сред двете страни ще е в Турция сред 28 и 30 март, заяви делегацията на Киев.

Лидерът на самообявилата се Луганска национална република в Донбас изрази убеденост в скорошно осъществяване на референдум за присъединение към Русия - сюжет, осъществен в Крим след анексирането на полуострова през 2014-та.

По английски оценки съветските сили към този момент концентрират напъните си за обграждане на украинските елементи, които са ситуирани директно при сепаратистките региони в изтока на страната.

Руската инвазия опустоши редица украински градове, сътвори филантропична рецесия и прокуди от домовете им близо 10 милиона души. Президентът Зеленски още веднъж изиска оръжие от Запада, което в този момент, по думите му, " събира прахуляк " в хранилища и хангари.

Искаме единствено един % от всички самолети на НАТО и един % от всички танкове на Алианса. Не сме желали и не желаеме повече. Чакаме към този момент 31 дни. Кой управлява Евроатлантическата общественост? Нима е Москва поради закани, съобщи Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Украинското държавно управление съобщи, че в близко бъдеще би трябвало да транспортира на разнообразни места запасите от гориво и храни след зачестилите съветски удари против наличните хранилища.

Последният ракетен обстрел беше при Лвов на 60 километра от полската граница, където някои наблюдаващи виждат откриването на нов фронт в нашествието.

Имахме живот преди войната. Сегашното не е живот, просто съществуваме, сподели Маряна - жителка на Лвов.

С високоточни далекобойни оръжия беше унищожена огромна база за гориво край град Лвов, която доставя украинските елементи в западните райони на Украйна и край Киев, съобщи Игор Конашенков - боен представител.

Останалите цели са били цех за поддръжка и модернизиране на ракетни комплекси земя-въздух Ес-125 и Тор, радарни станции и военна електроника, ударени са били и хранилища за противовъздушни системи Ес-300 и Бук.

Досега във войната са починали 139 деца и над 250 са ранени, уточни украинската страна. Москва твърди, че не обстрелва цивилни.

Два филантропични коридора са контрактувани за през днешния ден за регионите на Донецк и Луганск. В Донецкия район - от град Мариупол до град Запорожие със лични коли, съобщи Ирина Верешчук- вицепремиер на Украйна.

По данни на Организация на обединените нации цивилните жертви на нашествието до момента са 1 104, ранените - над 1750. Световната организация не изключва равносметката да се окаже доста по-тежка от броя на доказаните жертви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР