Шефът на Twitter Илон Мъск обяви разтърсване на платената функция

...
Шефът на Twitter Илон Мъск обяви разтърсване на платената функция
Коментари Харесай

Шефът на Twitter Илон Мъск обявява разтърсване със синя отметка

Шефът на Twitter Илон Мъск разгласи разклащане на платената функционалност Twitter Blue на платформата за обществени медии, написа „ BBC “.

От 15 април единствено тестваните клиенти ще имат изявления, препоръчвани на други консуматори и ще им бъде разрешено да гласоподават в анкети. Съгласно разпоредбите изявленията от неплатените сметки няма да бъдат включени в потока „ За вас “ от предложени туитове .

Миналата седмица компанията съобщи, че ще отстрани доказания статус на някои „ наследени “ сметки, които датират от преди Мъск да купи компанията. Понастоящем потребителите заплащат 7 $ (5,70 паунда) на месец за удостоверение със синя отметка, което също разрешава достъп до спомагателни функционалности. Мъск съобщи, че измененията са „ единственият реален метод да се оправим с завладяването на рояци от AI ботове “ и изясни:

„ В противоположен случай борбата е безнадеждно изгубена. “

Той добави:

„ Гласуването в анкети ще изисква инспекция по същата причина. “

В по-ранна обява Мъск разгласи, че платената версия доста усилва разноските за потребление на ботове и улеснява идентифицирането им. Този ход обаче беше подложен на критика от някои консуматори на обществените медии. Бивш чиновник в екипа за инспекция на Twitter, който пожела да остане неизвестен, разяснява пред BBC:

„ Нашата цел номер едно за моя екип беше да предпазим потребителите от щета в действителния свят и това крещи изцяло противоположното за мен. “

Те прибавиха:

„ Проверените консуматори ще употребяват своята власт и наличието си в платформата, с цел да повлияят на всичко – от дезинформация до действителна щета за потребителите по целия свят. Това е тиха опасност, която никой не вижда. “

Twitter Blue имаше подозрителен първичен старт през ноември, защото хората започнаха да се показват за огромни марки и звезди и да заплащат за значката със синя отметка, с цел да наподобяват достоверни. Мнозина се преструваха на самия Мъск . Това принуди Twitter да сложи функционалността на пауза след по-малко от седмица, преди да бъде пусната още веднъж през идващия месец.

Twitter Blue от този момент се употребява от спорни групи, в това число талибански чиновници и техните видни поддръжници в Афганистан .

Потвърдените консуматори имат своите туитове над други сметки. Абонатите също имат достъп до спомагателни функционалности, в това число бутон за редактиране, наред с други преимущества.

Преди това синята отметка се използваше, с цел да покаже, че сметките с висок профил са достоверни. Той беше раздаден от Twitter без абонаментна такса – само че единствено самата компания реши кой да го получи.

Миналата седмица Twitter разгласи, че също по този начин ще стартира последователно унищожаване на своята „ наследена тествана стратегия “ и ще отстрани някои „ наследени тествани отметки “ от 1 април. Фирмата добави, че потребителите би трябвало да заплащат, с цел да „ запазят синята си отметка в Twitter “ . Ботовете в обществените медийни платформи могат да навредят на способността им да усилят приходите от реклама или платените абонаменти.

Мъск постоянно е изразявал угриженост за това какъв брой подправени или спам сметки има в Twitter. В един миг той отсрочи проекта си за 44 милиарда $ за закупуване на платформата за обществени медии , защото попита броя на ботовете, оголен от предходния мениджърски екип на компанията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР