Шефът на Трето РУ не вярва заместникът му да е

...
Шефът на Трето РУ не вярва заместникът му да е
Коментари Харесай

Ексшефът на Трето застава пред Темида

Шефът на Трето районно управление (на МВР) не има вяра заместникът му да е хитрец Калин Димитров дал на полицейския началник 300 лв., тъй като... Свидетел от "Криминална полиция " обърна делото Павлов

Обвиненият, че е взел рушвет от 300 лева от телефонни измамници, някогашен зам.-шеф на Трето районно Стоян Павлов ще застане пред съда през днешния ден. Той беше задържан тъкмо преди година след акция на дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи и по-късно освободен без никаква мярка за неотклонение.

Срещу Павлов са повдигнати две обвинявания. Според първото полицейският шеф е получил парите, като е предполагал, че те са били добити посредством телефонна машинация, осъществена от лицето, което му ги предава. Второто обвиняване е за корист със служебно състояние, която Павлов е употребявал, с цел да набави за себе си незаконна полза.

Според прокуратурата Стоян Павлов-Палата, е получил рушвета от ало измамниците Димитър Рангелов и Калин Димитров в 17.31 ч. на 4 октомври м.г. Преди това униформеният имал три срещи с мошениците. Първата била на автомивка в края на града, а другите две - пред постройката на Районното. Рушветът от 300 лв. бил натикан в цигарена кутия. Парите били набавени от поредна телефонна машинация в размер на 1300 лв.. Даването на парите било снимано от камерите пред сектора.

Това е вторият опит за старт на правосъдния развой против служителя на реда. През месец юли делото беше върнато на прокуратурата за „ изглаждане “ на обвинителния акт, защото на едно място пишело, че Павлов знаел по какъв начин са добити парите, а на друго, че предполагал - неточност, която нарушава правото на отбрана на подсъдимия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР