Шефът на Тойота в WRC Яри-Мати Латвала иска 8-кратният световен

...
Шефът на Тойота в WRC Яри-Мати Латвала иска 8-кратният световен
Коментари Харесай

Ожие ще кара в Монте Карло и Мексико

Шефът на Тойота в WRC Яри-Мати Латвала желае 8-кратният международен първенец Себастиен Ожие да взе участие допълнително ралита през идващия сезон. Но в случай че не стане това, най-малко французинът да не оставя огромна пауза сред конкуренциите, в които взе участие.

Програмата на Ожие, която отново ще е лимитирана, към момента не е доказана, само че е ясно кои ще са първите му два старта.

“Мисля, че може да се досетите къде ще стартира сезонът за мен - съобщи Ожие. - Разбира се, “Монте Карло ” е доста особено рали за мен. След това, “Мексико ” е съревнование, което постоянно доста съм харесвал. ”
 Себастиен Льоб съвсем несъмнено няма да кара на рали Себастиен Льоб съвсем несъмнено няма да кара на рали " Монте Карло "
А и Ожие е последният водач, спечелил в Гуанауато преди ковид пандемията да извади Мексико от календара на WRC. Също по този начин, доста е евентуално Себ да започва в новото асфалтово “Централноевропейско рали ”, защото ще му у близо и в действителност ще е нещо изцяло ново - рали с прави в три страни: Германия, Чехия и Австрия.
 Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно
Но като изключим тези три ралита, доста е мъчно да се предвижда къде другаде ще започва Ожие. Предполага се, че той ще взе участие в още 3 или 4 ралита от WRC, несъмнено, шефовете на Тойота още веднъж ще желаят той да започва в Япония в края на идната акция.
 Кой заплати завръщането на Танак в М-Спорт? Кой заплати завръщането на Танак в М-Спорт?
Латвала е наясно, че всякога, когато Ожие започва за Тойота, той има сериозен късмет да обезпечи положително класиране на отбора и е подготвен да му даде кола за всяко рали, в което Себ желае да кара. Тази година Ожие остави 4 месеца пауза сред Монте Карло и Португалия и още 3 сред “Сафари ” и Нова Зеландия. Така той кара в последните 3 ралита за годината и записа общо 6 старта през сезона.
 Какво ще прави през зимата Рованпера? Какво ще прави през зимата Рованпера?
“Със Себ обсъждаме 6 ралита, което е добре или нещо към тази численост - удостовери Латвала. - Това е покрай половин сезон, ние желаеме той кара колкото се може повече, само че 6 е добре. Бих желал паузите сред обособените ралита да не са толкоз огромни, тъй като може да е мъчно да седнеш в колата след по-дълга пауза и незабавно да си бърз. ”
 Най-после: WRC календарът е подготвен! Най-после: WRC календарът е подготвен!
Сезон 2023 в WRC започва през януари с рали “Монте Карло ”, като поръчките се затварят този петък.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР