Шефът на тима на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер

...
Шефът на тима на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер
Коментари Харесай

Щайнер: Ред Бул няма как да запази аванса си

Шефът на отбора на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер предвижда, че Ред Бул няма по какъв начин да резервира задатъка си в хода на целия сезон в международния шампионат. Пилотите на Ред Бул завоюваха първите три надпревари тази година и отборът е отпред при конструкторите.

„ Ясно е, че сега Ред Бул има преимущество, само че не бих споделил, че Ред Бул ще резервира този задатък в идващите 20 надпревари – изясни италианецът. – Всички ще наваксат изоставането си и се надявам, че ще разберем по какъв начин в Ред Бул са съумели да вземат този задатък, ще изкопираме тяхната кола или ще създадем нещо сходно. Всички работим доста интензивно и не забравяйте, че Ред Бул има наказване, тъй че на доктрина, отборът не може да мине още доста по-напред. ”

Коментарите на Щайнер идват в миг, в който от ден на ден стават въпросите дали новите механически правила реализираха задачите, поради които бяха въведени. Промените се случиха, с цел да се понижат разликите в представянето на колите на пистата.
 Щайнер: Опитът на Хюлкенберг към този момент дава резултат Щайнер: Опитът на Хюлкенберг към този момент дава резултат
Промените в техническите правила сложиха завършек на превъзходството на Мерцедес, само че пък стартира нова – тази на Ред Бул. И доста анализатори са на мнение, че замисълът на новите правила по този начин и не е осъществен. През новия сезон разликите сред тимовете в действителност са по-малки, девет от десетте тима се събират в границите на 1,5 секунди, само че колите на Ред Бул имат приблизително 0,4 секунди на обиколка задатък.
 Доменикали: Новите почитатели на Формула 1 нямат проблем с превъзходството на Ред Бул Доменикали: Новите почитатели на Формула 1 нямат проблем с превъзходството на Ред Бул
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР