Шефът на Тесла (Tesla) Илон Мъск проведе допитване в Туитър

...
Шефът на Тесла (Tesla) Илон Мъск проведе допитване в Туитър
Коментари Харесай

Илон Мъск попита в Туитър дали да продаде 10 процента от акциите си в Тесла

 Шефът на Тесла (Tesla) Илон Мъск организира допитване в Туитър дали да продаде 10 % от акциите си в компанията. 57,9 % от участвалите в самобитната анкета над 3,5 милиона души посъветваха Мъск да направи това, съобщи Ройтерс.

В събота най-богатият човек на планетата туитна, че ще продаде една десета от своите акции в Тесла, в случай че потребителите на обществената мрежа одобрят предлагането, и даде обещание да се съобрази с резултатите от допитването.

" В последно време неосъществените облаги всеобщо се употребяват като средство за отбягване на налози, по тази причина аз предлагам да продам 10 % от моите акции в Тесла ", обяви Илон Мъск. Той посочи, че не получава заплата или бонуси отникъде и има единствено акции.

Демократи от Сената на Съединени американски щати показаха предложение за облагане с налози на акциите и други активи на милиардерите, с цел да бъде подкрепено финансирането на обществените стратегии на президента Джо Байдън и да бъде затворена малка врата в закона, която им даваше опция да отсрочват до безконечност заплащането на налози върху финансовите облаги. Илон Мъск разкритикува самодейността с аргумента, че " те в последна сметка първо свършват парите на други хора и по-късно идват за вас ", отбелязва Ройтерс.

Към 30 юни основният изпълнителен шеф на Тесла е имал към 170,5 милиона акции в компанията. По курса им от петък, съгласно калкулации на Ройтерс, той би получил за една десета от тях близо 21 милиарда $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР