Шефът на Стратегическия на Румен Радев - Александър Маринов -

...
Шефът на Стратегическия на Румен Радев - Александър Маринов -
Коментари Харесай

Александър Маринов: Никой не е казал, че това правителство ще бъде завинаги

Шефът на Стратегическия на Румен Радев - Александър Маринов - не изключи вероятността кабинетът Петков да не се оправи и отново да вървим на избори.

„ Никой не е споделил, че това държавно управление ще бъде вечно. Това държавно управление може да не се оправи и хората могат да изберат друго “, съобщи той пред БНР.

Маринов акцентира, че президентът има доброжелателно отношение към държавното управление и ще работи с него, до момента в който следва програмата си.

Според него тестването било двойно по-силно и поради външнополитическата картина. „ Засега се оправят обичайно, въпросът е да се учат от грешките си и да вървят напред “.

В нито един вид, обсъждан в президентската институция, не се планува разширение или смяна в пълномощията на президента “, увери той.

По тематиката НАТО- Русия Маринов беше безапелационен, че в случай че се стигне до действителен спор в Украйна, България ще бъде сред чука и наковалнята

„ Има разнообразни гледни точки за Русия, за НАТО, за Съединени американски щати. Но суверенитетът, националното достолепие, ползите на България са над всичко. Единодушието на институциите макар махленските реакции е добър знак, че разбираме нашето място, нашето свещено право да управляваме ориста си... Ако напрежението ескалира до действителна конфликтност, ще бъдем сложени в мъчно състояние, тъй като ще бъдем сложени сред чука и наковалнята . Заплахите би трябвало да се одобряват със сериозен разбор, с правене на разновидности за деяние. Тук е значимо единодействието, не е нужно надпреварата кой по-силно ще се изкаже и кой по-силно ще се тупа в гърдите “

Шефът на Стратегическия съвет на президента изрази своето мнение и за конгреса на Българска социалистическа партия и оставането на Корнелия Нинова отпред на партията. Според него една партия пази най-сериозно позициите си, когато показва праволинейност, съблюдаване на уставни положения, убеденост и когато не шикалкави.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР