Шефът на службата за борба с тероризма на Иракски Кюрдистан

...
Шефът на службата за борба с тероризма на Иракски Кюрдистан
Коментари Харесай

Главатарят на Ислямска държава е жив, убедени иракските кюрди

Шефът на службата за битка с тероризма на Иракски Кюрдистан разгласи, че 99 % е сигурен, че главатарят на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) е жив и се намира южно от сирийския град Ракка, откакто от седмици се смяташе, че е бил премахнат, оповестява " Ройтерс ".

" Багдади несъмнено е жив. Той не е мъртъв. Ние разполагаме с информация, че е жив. Ние считаме, че на 99 % той е жив ", посочи Лахур Талабани в изявление за организацията.

" Не забравяйте, че неговите корени са от времето на " Ал Кайда " в Ирак. Той се криеше от службите за сигурност. Той знае какво прави ", добави той.

Иракските сили за сигурност сложиха завършек на 3-годишното ръководство на ДАЕШ в иракския град Мосул, като терористите са подложени на възходящ напън в сирийския град Ракка.

Талабани предизвести обаче, че ДАЕШ е трансформирала тактиката си макар претърпените тежки провали и ще отнеме три или четири години, с цел да бъде групировката изцяло ликвидирана.

След провалянето ДАЕШ ще води бунтовническа активност и ще наподобява на " Ал Кайда " на " стероиди ", предизвести още Талабани.

Бъдещите главатари на ДАЕШ се очакваше да бъдат чиновници на специфичните служби по времето на някогашния иракски деспот Саддам Хюсеин, хората, за които се счита, че са измислили тактиката на групировката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР