Шефът на съдиите Костадин Гергинов подкрепи рефера Никола Попов за

...
Шефът на съдиите Костадин Гергинов подкрепи рефера Никола Попов за
Коментари Харесай

Шефът на съдиите: Нямаше дузпа срещу "Левски", Попов е с много добра оценка

Шефът на съдиите Костадин Гергинов поддържа рефера Никола Попов за решението му да анулира дузпа за ЦСКА 1948 против " Левски " и да покаже жълт картон за симулация. Според Гергинов решението е вярно, въпреки и взето след промяна.

Той добави, че най-голямата неточност за кръга е позволена от различен рефер, който не отсъдил две очевидни дузпи. Въпреки неточностите, Гергинов е уверен, че няма потребност Първа лига да потърси интернационалните съдии, а би трябвало да се гласоподава доверие на наличните.



Снимка: Lap.bg

" Спорeд мен нямаше дузпа, а решението, което взе Никола Попов след корекцията си, е вярно. Ситуацията е доста надалеч от асистент-съдията, тялото на вратаря не разрешава да види каквото и да било, а и, както споделя УЕФА в своите рекомендации, съдията би трябвало да има кураж да вземе решение. Той го откри този кураж да бъде самоуверен. "

" Най-голямата неточност не е позволена от Никола Попов. Имахме преди този момент различен арбитър, който не отсъди две очевидни дузпи. Попов позволи неточност с това, че промени решението си. Допустимо е от правилника преди играта да бъде възобновена. Аз разговарях с него и думите му безусловно бяха, че за него е имало симулация. Превъртял е на видео в главата си обстановката и е решил, има симулация в тази ситуация. "

" Заради тази неточност и за един жълт картон оценката му е понижена. Не е отлична, само че е доста добра и по тази причина той получава наряд за Купата на България. ", съобщи Гергинов, като отхвърли да посочи каква е оценката на Попов.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР