Шефът на руското външно разузнаване каза днес на САЩ, че

...
Шефът на руското външно разузнаване каза днес на САЩ, че
Коментари Харесай

Наришкин към САЩ: Украйна ще се превърне в черна дупка, която ще поглъща още и още ресурси и хора

Шефът на съветското външно разузнаване сподели през днешния ден на Съединени американски щати, че поддръжката за Украйна от страна на Запада ще трансформира спора във " втори Виетнам ", който ще преследва Вашингтон с години, съобщи Ройтерс.

Путин изпрати при започване на предходната година войски в Украйна и стартира война, при която ранените и убитите към този момент са стотици хиляди. Конфликтът докара до най-голямата борба сред Русия и Запада от шест десетилетия насам. Западът даде на Украйна повече от 246 милиарда $ военна и филантропична помощ, само че украинското контранастъпление се провали и Русия резервира контрола си над съвсем една пета от украинската територия, отбелязва Ройтерс.

" Украйна ще се трансформира в черна дупка, която ще гълтам още и още запаси и хора ", сподели Сергей Наришкин в публикация, оповестена във ведомственото издание на ръководената от него Служба за външно разузнаване на Руската федерация.

" В последна сметка Съединени американски щати рискуват да основат втори Виетнам за себе си и всяка последваща американска администрация ще би трябвало да се пробва да се пребори с това ", сподели той.

Американският президент Джо Байдън предизвести, че директен конфликт сред НАТО и Русия може да провокира Трета международна война и неведнъж изключи изпращането на американски бойци в Украйна.

Войната във Виетнам на процедура е спор сред Източния блок и Запада, воден по време на Студената война, в който Съединени американски щати, дружно със силите на Южен Виетнам, се борят против Севера, подсилен от комунистическите сили на Китай и Съветския съюз. Войната, в която са убити милиони хора, завършва през 1975 година с победа за Северен Виетнам и проваляне за Съединени американски щати, които губят повече от 58 000 бойци, а в Америка набира известност мощно антивоенно придвижване.

Байдън се обърна през вчерашния ден към републиканците за нова военна помощ за Украйна.

" Ако Путин превземе Украйна, няма да спре там ", сподели Байдън, прогнозирайки, че съветският президент ще нападна съдружник от НАТО. Американският водач добави, че тогава " ще получим нещо, което не желаеме и което сега нямаме: Американски войски против съветски войски ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР