Шефът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин

...
Шефът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Пригожин: Отказват да погребват затворниците от Вагнер във военните гробища

Шефът на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин се обърна към ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин с отворено писмо, в което той се оплака, че в Санкт Петербург отхвърлят да погребат войник ​​на ЧВК " Вагнер ", умрял във войната с Украйна на " Алеята на героите " , тъй като официално той нямал статут на боен . Заради това тялото му престоявало в моргата от седмици, заяви Руската работа на Би Би Си.

" Аз убедих Дмитрий Меншиков, че би трябвало да отиде и да почине за Родината, което той направи с достолепие. Но в този момент в Санкт Петербург даже не му откриха място на гробището. Ситуацията е потресаваща ", написа Пригожин на Володин.

Председателят на Държавната дума се е съгласил с недоволството на Пригожин.

" Ако човек е умрял, защитавайки нашата страна и нейните жители, районните и локалните управляващи би трябвало да създадат всичко, с цел да му отдадат последни почести, да увековечат паметта му, да поддържат фамилията му ", цитира думите му РИА Новости.

Володин уточни, че нормите на закона за бойците би трябвало да се ползват за всички военнослужещи. Комисията по защита на Държавната дума ще приготви съответното предложение, добави той.
 Британското разузнаване: Командирите от
Британското разузнаване: Командирите от " Вагнер " се крият в окопите

Вербуваните пандизчии били " разходен материал "

Припомняме, че доста пъти е заявявано от самия Пригожин, че, в това число с тежки присъди, на кои е обещавана прошка, в случай че са подготвени да се бият във войната на Путин. В съветското общество това не се приема еднопосочно и даже в формалните медии се появяват от време на време коментатори, които засягат моралната страна на сходен прийом. Преди няколко месеца се появиха мнения на неодобрение, когато Путин награди посмъртно пандизчия с тежка присъда, показал подвиг в борбите в Донбас.

Тази практика обаче има и друга страна. Появиха се известия, че точно такива вербувани пандизчии от време на време се предават елементарно на украинските военни и употребяват войната, с цел да изоставен пандиза. Един подобен военнопленник, сменен при един от доста обмени на пленници, бе погубен по отблъскващ метод от хора на ЧВК " Вагнер " откакто бе върнат в Русия. При различен случай пандизчия  край Ростов-на-Дон, като умъртви един служител на реда и рани няколко други, преди.
 23 000 съветски пандизчии се бият за частната войска
23 000 съветски пандизчии се бият за частната войска " Вагнер " в Украйна

Нова тактичност на съветските окупатори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР