Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър обеща да смъмри световния

...
Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър обеща да смъмри световния
Коментари Харесай

Верстапен ще бъде порицан в Ред Бул

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър даде обещание да смъмри международния първенец Макс Верстапен поради отхвърли му да понижи темпото в последните обиколки на Гран При на Испания през вчерашния ден, както и поради това, че още веднъж подцени инструкциите на спортния си инженер.

Макс записа пета победа за годината и беше неосъществим за противниците си в Барселона, само че Хорнър призна, че е обезпокоен от следващата напрегната замяна на реплики сред водача и Джанпиеро Ламбиасе (на фотографията с Макс)Вчера в хода на надпреварата на Макс беше показан черно-бял байрак за неспазване на три пъти рестриктивните мерки на трасето. При още едно нарушаване Верстапен щеше да получи 5 наказателни секунди. Ламбиасе на два пъти предизвести Макс по радиото да не натиска толкоз мощно, защото може да получи наказване, само че Верстапен не се подчини на инструкциите му.

Първо, Макс попита за най-бързата обиколка в надпреварата, на което инженерът отговори: „ Не можем да си позволим никакви опасности. Не се тревожи за това. ” Още в идващия тур Макс записа най-бързата обиколка, с цел да добави една спомагателна точка към 25-те, които носи успеха.

Ламбиасе още веднъж се включи по радиото, този път с мразовит звук: „ Докарай колата до финала без да излизаш от белите линии, благодаря ”. И получи подигравателен отговор от Макс: „ Да, да ”.

В последна сметка Верстапен стигна до финала без санкции, само че Хорнър изясни, че ще разиска случилото се с Макс, защото това може да се окаже проблем за отбора.

„ Разбира се, че ще приказваме с него – изясни Хорнър пред Sky Sports F1 във връзка отхвърли на Макс да извърши инструкциите на Ламбиасе. – Двамата са като остаряла женена двойка, която спори кой да вземе отдалеченото за тв приемника. ”

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР