Шефът на Районната здравна каса в Ловеч остава в ареста.

...
Шефът на Районната здравна каса в Ловеч остава в ареста.
Коментари Харесай

Шефът на Здравната каса в Ловеч остава в ареста

Шефът на Районната здравна каса в Ловеч остава в ареста. Окръжната прокуратура удължи задържането му до 72 часа. След приключване на тази мярка за неотклонение, ще стане ясно дали ще бъде пожелан и непрекъснат арест.

В петък Д-р Антонио Маринов се снабди и с обвиняване.

Той беше арестуван на работното си място от сътрудници на ДАНС по съмнение за длъжностно закононарушение и източване на пари за здраве. 

Подозренията са, че е разреши подписване на контракт с частна клиника, посредством който държавният бюджет е ощетен с към 1 млн. лв., оповестява Нова тв.

„ Само за три месеца медицински действия частното лечебно заведение „ Кардиолайф ” ООД е получило съвсем 1 млн. лв., въз основа на документи за изпълнени медицински действия за погашение на действия от Здравната каса ”, изясни Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.

Частната болница е с лиценз от месец август предходната година. От там настояват, че договорът е за осъществяването на единствено един тип здравна активност – кардиология, каквато липсва на територията на Ловешка област.

„ Средствата, които са получени, чак през декември, са получени след позволение и одобряване на Надзорния съвет на Здравната каса. И първостепенният разпоредник - в тази ситуация НЗОК, разпорежда на РЗОК ”, сподели основният счетоводителят на МБАЛ „ Кардиолайф ” Илияна Костова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР