Шефът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов влезе в противоречие

...
Шефът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов влезе в противоречие
Коментари Харесай

ГЕРБ влезе в противоречие с фактите за разигралото се насилие на партийното събитие

Шефът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов влезе в несъгласие с обстоятелствата, пробвайки се да отбрани тезата, че ръководещата партия няма нищо общо насилието над публицисти и протестиращи на националната конференция на ГЕРБ в сряда. Версията на ГЕРБ е, че нападателните младежи, които бутаха Полина Паунова от " Свободна Европа ", лишиха и захвърлиха на два пъти телефона ѝ, пробваха се принудително да лишават телефона на Генка Шикерова и нанесоха удари и ритници на няколко протестиращи, са провокатори, пратени неизвестно от кого ", с цел да " има пердах, да има кръв " на партийното събитие.

Вече втори ден Николов се пробва да изясни, че не е познавал биячите, на които той персонално съобщи протестиращия астрофизик Нестор Арсенов, който викаше по време на речта на премиера. В този миг операторът на " Свободна Европа " Мирослав Михайлов желае да излезе от ограденото за медии място и да отиде да снима какво се случва с Арсенов, само че пиарът на ГЕРБ Николов не го пуска и му споделя: " Няма да го набият, има защита " . По това време мускулестите момчета към този момент бият едно от момчетата. Целият диалог може да се види след втората минута от видеото на Михайлов.

Николов, който сега е претрупан с тежката задача да разграничи партия ГЕРБ от позорните подиуми на конференцията, мина от извинителен режим в офанзива, заявявайки в петък пред бТВ, че е решил, че и операторът на " Свободна Европа " се е опитвал да прави провокации. Затова Николов му забранил да мърда от избраното за публицисти място по време на побоя против Ареснов и още най-малко двама души, случил се секунди откакто Николов съобщи протестиращия астрофизик на биячите.

В петък стана ясно, че полицията е арестувала двама обвинени за нападателните дейности - Симеон Славчев и Денислав Станоев.

Националната конференция на ГЕРБ в " София Тех парк " бе охранявана от компания " Боду ", гардовете на НСО бдяха за сигурността на премиера и министрите, а извън полиция пазеше протестиращи против държавното управление да не обхванат до партийната колекция, само че някои въпреки всичко съумяха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР