Шефът на полицията в канадската столица Отава подаде оставка 19

...
Шефът на полицията в канадската столица Отава подаде оставка 19
Коментари Харесай

Конвой на свободата: Оставка в Отава, Канада облекчава COVID мерките |

Шефът на полицията в канадската столица Отава подаде оставка 19 дни след началото на окупацията на центъра от Конвоя на свободата - митингът на водачите на камиони против наложената наложителна имунизация.

Оставката пристигна след съществени рецензии поради продължителната обсада, която спря трафика и затрудни търговията със Съединени американски щати.

В изказване подалият във вторник оставка полицейски шеф Питър Слой съобщи, че е направил всичко допустимо, с цел да направи града безвреден и да постави завършек на тази невиждана рецесия. Срещу него обаче бяха отправени остри рецензии, че не е направил задоволително да разпръсне Конвоя на свободата.

Отава разгласи изключително състояние преди седмица в опит да приключи митинга.

Вчера управляващите направиха крачка обратно и смекчиха ограниченията с обяснението, че пикът на Омикрон вълната е минала. От 28 февруари няма да се изисква PCR тест за влизане в страната от имунизираните пасажери, съобщи Франс прес. Те ще могат да си създадат бърз тест. Напълно имунизираните няма да са под карантина до излизането на резултатите.

" Време е да нагодим метода си. Смекчаваме през днешния ден ограниченията на границите ", съобщи министърът на опазването на здравето Жан-Ив Дюкло. Страната ще анулира и рекомендацията да се заобикалят пътувания в чужбина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР