Шефът на Пентагона Марк Еспер и държавният секретар на САЩ

...
Шефът на Пентагона Марк Еспер и държавният секретар на САЩ
Коментари Харесай

Помпео и Еспер опитали да убедят Тръмп да не спира помощта за Украйна

Шефът на Пентагона Марк Еспер и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео са се опитвали да убедят президента Доналд Тръмп да не замразява военната помощ за Украйна, защото това опонира на американските ползи, написа New York Times в новото си следствие за Украйна.
Според кореспонденти на вестника, които са провели десетки изявленията с сегашни и пенсионирани американски чиновници, опълчването на решението на Тръмп да замрази помощта за Украйна е било " доста по-силно, в сравнение с се знаеше до момента ".
" В края на август шефът на Пентагона Марк Еспер се причисли към държавния секретар Майк Помпео и Джон Болтън, който тогава беше консултант по националната сигурност, с цел да се срещнат с президента в Овалния кабинет – среща, за която не беше обявено по-рано. Опитаха се да го убедят, че размразяването на помощта е в полза на Съединените щати, само че това беше несполучливо ", написа New York Times, представен от БГНЕС.
Изданието твърди, че това решение е провокирало " вълна от потрес " както в Белия дом, по този начин и в Пентагона и е основало дълбоки несъгласия в администрацията. Вестникът разказва настоящия началник на администрацията на Белия дом Мик Мълвани като основна фигура в напъните да се отговори на настояванията на Тръмп за заледяване на помощта за Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР