Шефът на Пентагона Кристофър Милър бе сред първите американци, получили

...
Шефът на Пентагона Кристофър Милър бе сред първите американци, получили
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона се ваксинира публично

Шефът на Пентагона Кристофър Милър бе измежду първите американци, получили ваксина против COVID-19. Той се имунизира пред камера, с цел да насърчи популацията на Съединени американски щати да направи същото, заяви Франс прес.

" Това ли е всичко? Да забележим... ами то въобще не боли! ", сподели и.д. министър на защитата, когато му бе сложена имунизацията във военната болница " Уолтър Рийд " в предградията на Вашингтон.

Пентагонът разгласи предходната седмица, че министърът и най-високопоставените военни ще се имунизират непринудено и обществено, с цел да покажат " ефикасността и сигурността " на имунизацията.

Приоритет в тази най-голяма имунизационна акция в историята на Съединени американски щати ще имат медицинските чиновници на първа линия и хората от старческите домове.

Броят на умрелите в Съединени американски щати хора с COVID-19 надвиши 300 000 в деня, в който страната стартира имунизационната акция. Най-малко 300 267 души са умряли в страната от началото на болестта, демонстрират данни на университета " Джонс Хопкинс ". Това се равнява на популацията на град Синсинати в щата Охайо.

Регистрирани са над 16 милиона инфекции, повече в сравнение с в която и да било друга страна.

 Снимка: БТА/АП

В Съединени американски щати постоянно има по 200 000 инфектирани и 2-3 хиляди умряли на денонощие.

За разлика от първата вълна напролет, когато случаите бяха съсредоточени основно в Ню Йорк и други гъсто обитаеми региони, в този момент епидемията е засегнала цялата страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР