Шефът на отбора от Формула 1 Алфа Таури Франц Тост

...
Шефът на отбора от Формула 1 Алфа Таури Франц Тост
Коментари Харесай

Алфа Таури: Безпочвени са слуховете, че ще ни продават

Шефът на тима от Формула 1 Алфа Таури Франц Тост разгласи, че слуховете за продажбата на втория тим на компанията за енергийни питиета са “безпочвени ”. Тези догатки се появиха след гибелта на съоснователя на Ред Бул Дитрих Матешиц, само че в последните месеци се ускориха, защото ползата за влизане във Формула 1 съществено се повишава и има доста искащи за дребното места на стартовата решетка.

По време на предсезонните проби даже се появи информация, че новите шефове на Ред Бул са сложили Алфа Таури пред избора: продажба на отбора или преместването му в Англия, където да работи в по-тясно съдействие с Ред Бул.

“Проведох няколко доста сполучливи срещи с Оливер Минцлаф, който удостовери, че акционерите няма да продават Алфа Таури, както и че Ред Бул ще продължи да поддържа отбора в бъдеще - се споделя в формалното изказване на Тост, публикувано преди Гран При на Бахрейн. - Всички тези клюки са безпочвени, отборът ни остава фокусиран върху старта на сезона, с цел да се представим по-добре спрямо предходната година. ”
 Поне двама претенденти желаят Алфа Таури Поне двама претенденти желаят Алфа Таури
През 2022 Алфа Таури отстъпи в класирането на конструкторите и приключи сезона на 9-о място, а за 2023 отборът ще разчита на Юди Цунода и Ник де Врийс, който пристигна на мястото на Пиер Гасли.
 Алфа Таури: Опитът и противоположната връзка на Де Врийс ни разсъниха след Абу Даби Алфа Таури: Опитът и противоположната връзка на Де Врийс ни разсъниха след Абу Даби
Минцлаф е единият от шефовете на Ред Бул, които ръководят компанията, като той дава отговор за вложенията и корпоративните планове, в това число и за Формула 1.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР