Шефът на отбора на София Фльорш Фриц ван Амерсфорт вярва,

...
Шефът на отбора на София Фльорш Фриц ван Амерсфорт вярва,
Коментари Харесай

Инцидентът на Фльорш не бил заради пистата

Шефът на тима на София Фльорш Фриц ван Амерсфорт има вяра, че случаят на 17-годишната германка по време на Macau GP в неделя не е поради спецификациите на самата писта. Младото момиче излетя от трасето със скорост от 276 км/ч и се заби в отреденото място за фотографи и оператори.
It’s a blessing that @SophiaFloersch is still alive after this nasty crash. #getwellsoonSophia #MacauGP pic.twitter.com/4ozpGbQv0C
— Jarrett Payton (@paytonsun) November 18, 2018
" Не мисля, че случаят е обвързван със структурата на Макао. Ако следващата година се върнем на пистата, ще бъда леко изплашен, само че сходен случай може да се случи на всички места. Ние също се състезаваме на " По " и всички улични трасета от Формула 1. Макао е специфична писта и всеки знае това. Много водачи споделят, че това е най-красивата писта в света ", съобщи Ван Амерсфорт.

Той добави, че е бил обезпокоен дали щета в автомобила на тима не е предизвикала злополуката. " Когато към този момент знаехме, че няма заплаха за живота й, започнахме да проучваме по какъв начин се случи всичко. Първо се уплашихме, тъй като имаше слух, че спирачките й са отказали. Започнахме да се съмняваме в себе си. Имаме потребност да разберем тъкмо какво се случи. ФИА конфискува on-board камерите на спортния автомобил на Фльорш и на водачите към нея, тъй че не чакаме особена помощ от тях. Мога да направя единствено едно умозаключение - ангел избави София, тъй като можеше следствията да бъдат доста по-сериозни ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР