Шефът на отбора на Petronas Yamaha SRT в MotoGP Разлан

...
Шефът на отбора на Petronas Yamaha SRT в MotoGP Разлан
Коментари Харесай

Petronas Yamaha SRT затвори вратата на Довициозо

Шефът на тима на Petronas Yamaha SRT в MotoGP Разлан Разали съобщи, че неговият тим няма да гони подписа на Андреа Довициозо за идната година. Както е известно, Довициозо ще напусне заводския състав на Ducati в края на актуалната акция, защото двете страни не съумяха да се схванат за финансовите параметри по време на договарянията за възобновяване на съглашението сред тях.

Така италианецът стана един от най-желаните свободни сътрудници, само че огромният проблем пред него е неналичието на свободни места в огромните производители. По този метод Дови, който приключи втори в генералното класиране при водачите зад Марк Маркес (Repsol Honda) през последните три години, има действително опция да остане без пилотско място в кралския клас следващата година. Нещо, за което самият италианец от дълго време съобщи, че е подготвен да направи, за намиране на по-добро място за 2022 година.

В последните седмици обаче се появиха клюки, че от Petronas Yamaha SRT може да привлекат Довициозо за сътрудник на Франко Морбидели, защото договарянията сред малайзийския отбор и Валентино Роси са изпаднали в застой. Тези клюки бяха опровергани от Разали, който съобщи преди старта на тазседмичното Гран При на Сан Марино, че неговият тим не води диалози с Довициозо.

Малайзиецът също по този начин заяви, че е на 99% сигурен, че неговият тим ще може да разчита на Роси през идната година, само че договарянията и формалното оповестяване на договорката се бавят, защото те се водят сред три страни, Роси, Yamaha и самия тим.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР