Шефът на отбора на Астън Мартин Майк Крак сподели своето

...
Шефът на отбора на Астън Мартин Майк Крак сподели своето
Коментари Харесай

Майк Крак: Не трябва да се превъзнасяме от успеха в Бахрейн

Шефът на тима на Астън Мартин Майк Крак показа своето мнение, че отборът от Силвърстоун не би трябвало да се превъзнася от сполучливия старт на сезона във Формула 1.

В Гран При на Бахрейн новото попълнение на английския екип Фернандо Алонсо приключи трети, а неговият съотборник Ланс Строл се класира на шестата позиция. Така двамата събраха общо 23 точки, което отрежда второто място на тима в конструкторския шампионат след първия старт за сезона. През 2022 година Астън Мартин имаше потребност от 14 надпревари, с цел да доближи до сходен точков актив.

Този триумф в Бахрейн не бе по никакъв начин инцидентен, защото още от началото на предсезонната подготовка AMR23 демонстрира доста добра скорост, изключително в спортно движение. Именно това оказа помощ на Алонсо в хода на вчерашната конкуренция на „ Сахир “, в която той се възползва оптимално от по-добрата деградация на гумите, която му даде повече скорост от неговите противници в края на обособените серии от обиколки.

„ Идвайки тук ние не бяхме на 100% сигурни къде тъкмо ще сме, защото в тестванията в никакъв случай не може да си сигурен кой какво тъкмо прави – сподели Крак след финала на надпреварата – За нас беше значимо да не позволяваме неточности в квалификацията, с цел да се възползваме оптимално от капацитета на колата в надпреварата.

„ Знаехме, че ще имаме положително движение в надпреварата, само че доста неща можеха да се объркат. Ще бъда почтен и ще си призная, че още след втората обиколка започнах да бленувам за подиума. Да, отпадането на Шарл (Леклер) ни оказа помощ и не би трябвало да забравяме това. Като цяло постоянно можеш да се надяваш на подиум, само че не би трябвало да вярваш доста в тях.

„ Аз мисля, че разликата с спечелилия беше забележителна (38.6 секунди). Не знаем какъв брой тъкмо Ред Бул пазеха техниката си. За тях надпреварата беше много умерено. Сега ние имаме един добър резултат, само че би трябвало да продължим да развиваме колата си, защото се борим с тимове, които са привикнали да са в челото и да се развиват нападателно. Нека да не се превъзнасяме толкоз доста след този добър резултат “, прикани Крак.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР