Шефът на НС ще взема близо 10 000 лв. Без

...
Шефът на НС ще взема близо 10 000 лв. Без
Коментари Харесай

Без шеф, депутатите остават без заплати

Шефът на Народно събрание ще взема близо 10 000 лева

Без ръководител на Народното събрание депутатите не могат да вземат заплати, разясниха пред “Труд news ” адвокати. Причината е, че платежното разпореждане за погашение на възнагражденията би трябвало да бъде написано от шефа на Народното събрание.

Преди това неговия автограф се подава в Българска народна банка, разясниха от администрацията на Народно събрание. Депутати споделиха, че това може да се окаже мотив работните групи да се разбързат и да реализират единодушие по противоречивите тематики, с цел да излъчат скоро началник на Народното събрание.

Според данните на Национален статистически институт месечното заплащане нови депутати ще е най-малко 6351 лева, без да добавките за стаж, обучение и присъединяване в комисии. Председателят на Народното събрание взема с 55 на 100 повече. Следователно този, който ще ще оглави 49-ото Народно заседание ще получава най-малко 9844 лева

Новите депутати ще получават към 14% повече от сътрудниците си в 48-ото Народно заседание. Това се дължи на нарастването на междинната работна заплата в публичния бранш.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР