Шефът на МВФ за Европа важни съвети за България! Ето

...
Шефът на МВФ за Европа важни съвети за България! Ето
Коментари Харесай

Шефът на МВФ за Европа с важни съвети за България! Ето какво трябва да се случи!

Шефът на МВФ за Европа значими препоръки за България! Ето какво би трябвало да се случи! България е на верния път за присъединение към еврозоната през 2025 година, само че бюджетът не би трябвало да форсира инфлацията. Това съобщи шефът на отдела за Европа в Международния валутен фонд (МВФ) Алфред Камер пред Българска телеграфна агенция.

Той уточни още, че
с цел да предлага по-добри услуги на своите жители, държавното управление би трябвало
да откри метод за тяхното застраховане, като едни от предложенията на Фонда в тази посока са въвеждане на по-прогресивна данъчна система и повишение на корпоративния налог.

Според него
разпределението на приходите у нас е доста неравномерно.
„ Това, което би помогнало на общественото доближаване, е даването на положителни публични и обществени услуги и възстановяване на уменията на трудещите се.

Така
България може да реализира западноевропейски витален стандарт.
И по тази причина една от нашите рекомендации беше, че с цел да платите за тези услуги, би трябвало да осигурите приходите, като България има огромен капацитет да генерира тези средства и това не е безусловно обвързвано с равнището на данъчните ставки “, сподели Шефът на МВФ за Европа.

По думите на Камер
Европа е изправена пред значими проблеми в средносрочен проект
и водещият измежду тях е обвързван с продуктивността на труда и застаряващото население. Не всички добити умения и документи се признават от една страна в друга от Европейски Съюз, а преместването от една страна в друга е 8 пъти по-скъпо от това на служащ, който се реалокира от един американски щат в различен.
За да се оправи Европейски Съюз с провокациите, МВФ предложи задълбочена интеграция
на единния пазар посредством понижаване на вътрешните бариери, които в случай че се смъкват с 10%, то това ще докара до нарастване на Брутният вътрешен продукт със 7 процентни пункта, уточни още Камер.

Сред провокациите пред Европа той открои и неналичието на приключен банков съюз и подобен на финансовите пазари, което попречва започващите компании в намирането на финансиране и ги кара да избират Съединени американски щати за своите последващи стадии на развиване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР