Шефът на мини Марица Изток подаде оставка. За миналата година

...
Шефът на мини Марица Изток подаде оставка. За миналата година
Коментари Харесай

Еленко Божков: Пеевски коли и беси в Марица Изток

Шефът на мини " Марица Изток " подаде оставка. За предходната година сдружението приключи със загуба от близо 30 милиона лв..

Тази оставка е даже закъсняла, евентуално аргументите в по-дълбок проект са други. Комплексът е един от бастионите на един от героите на закона " Магнитски ". Там Пеевски коли и беси. Как е тъкмо обвързвана с досегашния шеф е въпрос на време да се откри. Това сподели за " Денят ON AIR " енергийният специалист Eленко Божков.

Според него истината е, че до близо 2030 година могат да работят " Марица " 1 и 3.

" Обезпокоен съм от това, което виждам като експертен капацитет в идващото Народно събрание. Нещата не са добре, смутен съм от покачването на цените. " Балкански поток " ще го плащаме всички. Дълго време няма да има и правдивост. Управлението в енергийните сдружения продължава да е същото, същите хора не престават и в този момент да крадат ", акцентира събеседникът.

Той е на мнение, че от едната страна е бизнесът, само че от другата синдикатите. Начинът е да се беседва с Европейска комисия, да се търсят благоприятни условия.

Пред Bulgaria ON AIR енергийният специалист Васко Начев съобщи: " Загубите са единствено формалната страна на нещата, не би трябвало да има нито един сюрпризиран какво се случва в мини " Марица Изток ". Каквото и решение за смяна да бъде взето, значи доста хора да останат зад борда. Ако изгубят " Мариците ", никой няма да им обръща никакво внимание ".

По думите му няма и значение кой ще е шеф, до момента в който не се смени механизмът.

" Основният проблем е какво да се случи с хората, при който и вид да се избере отвън въглищата. Един от разновидностите е за парогазови турбини. Не ми се мисли какво следва идващите няколко години, светът не е подготвен за това. С всеки минал ден излъчванията вървят нагоре ", изясни Начев.

Той е на мнение, че доста хора са подготвени на всичко.

" Погледнете какво се се случва с " Топлофикация " -София. " АЕЦ Белене " отиде в канала. Няма политическа воля и няма значение дали е Иван или Петкан - той постоянно ще има опция да прави комбинации. Това, което би трябвало да се случи е децентрализация, за което се изисква време ", изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР