Шефът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах ще бъде

...
Шефът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах ще бъде
Коментари Харесай

Шефът на МОК идва в Пловдив

Шефът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах ще бъде посетител на Световното състезание по гребане за мъже и дами в Пловдив (8-16 септември). Германецът е поканен за заключителната фаза на най-голямото съревнование в света за годината в този спорт. Поканата е от президента на Световната федерация по гребане (ФИСА) Жан-Кристоф Ролан.
"Това, което ще покажем на Бах, е съвършена организация на шампионата и един от най-хубавите в света изкуствени водни канали, който при тове е особено планиран за гребни спортове. Президентът на МОК ще има специфична среща с олимпийските първенци от Пловдив. Те са общо 12 от 5 типа спорт. Подготвяме среща на Бах с кмета и регионалния шеф на града-домакин ", сподели ръководителят на организационния комитет на надпреварата Иван Попов. Той има специфичен подарък за олимпийския посетител - бутилка колекционерско вино от български сортове грозде.
В Пловдив Бах ще има опция да се срещне и с олимпийската шампионка от Монреал 1976 и механически шеф на ФИСА Светла Оцетова, с която са работили дружно в Младежкия олимпийски комитет. С президента на МОК под Тепетата ще дойдат и всичките шестима чиновници на комитета, които са представители на гребния спорт в интернационалното олимпийско придвижване. Шефът на МОК към този момент е изпитвал персонално страстта на гребния спорт. Миналата година Ролан го качи в осморна лодка дружно със състезатели от швейцарски клуб и чиновници на международната централа.
"Да бъда във водата и да се насладя на хубостта на Женевското езеро по този нов метод беше прекарване, което в действителност ми хареса. Съветвам всички да опитат ", сподели тогава Бах.
Организацията на международното в Пловдив върви на цялостни обороти, като на 30 юли ще бъде осъществена инспекция от страна на ФИСА. За шампионата досега са декларирали присъединяване 61 гребци - международни, европейски и олимпийски първенци. Сред тях е и една от най-големите съпернички на нашата Румяна Нейкова - Екатерина Карстен (Блрс), която по време на шампионата ще е на 46 години. Беларуската й лиши след фотофиниш олимпийската купа в Сидни 2002, само че Нейкова се реваншира на Игрите в Пекин 2008 и към този момент е последната олимпийска шампионка на България. Светла Оцетова дружно със Здравка Йорданова пък са първите българки с олимпийска купа.
По време на Световното по гребане страната ни е хазаин на още 2 международни - по волейбол (съвместно с Италия) и по художествена гимнастика и не е изключено визитата на Олимпиец №1 да бъде разширена с визити и на другите шампионати на планетата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР