Шефът на медицинския департамент в УЕФА – Тим Майер потвърди,

...
Шефът на медицинския департамент в УЕФА – Тим Майер потвърди,
Коментари Харесай

Нищо ново - УЕФА е контра на ФИФА за завръщането на футбола

Шефът на медицинския департамент в УЕФА – Тим Майер удостовери, че в европейската централа се обмисля съществено опцията за рестарта на сезон 2019/20. Това стана ден, откакто от ФИФА отвърнаха концепцията играта да се завърне пред септември месец.

⚽ The status of every UEFA competition owing to the impact of #COVID19...
— UEFA (@UEFA) April 29, 2020
От ФИФА приказваха преди да стане публично обявлението от Франция, че шампионата и мачовете там стопират, като страната последва Нидерландия. Шефът на медиците във ФИФА Михел Дууг сподели пред Sky Sports, че е невероятно мачовете да се завърнат преди да бъде разрешено да има обществени контакти сред хора.

Босът на УЕФА при лекарите Майер обаче показа, че департамента в Европа работи рисково доста към опитите да върне играта.

„ В полемиките ни всичко е обвързвано. Елитен футбол, здравето на играчите, мачовете и обществените прояви. Всички футболни федерации, които възнамеряват завръщане, ще би трябвало да създадат значими протоколи за всички санитарни ограничения. Най-важно е здравето на играчите и би трябвало да следваме рекомендациите. Ако всичко се съблюдава с цялостния ми почит към локалните организации, несъмнено към този момент мислим за рестарта на футбола за сезон 2019/20”, сподели Тим Майер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР