Шефът на Манчестър сити Халдун Халифа ал Мубарак готов да

...
Шефът на Манчестър сити Халдун Халифа ал Мубарак готов да
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов обяви, че може да назначи министър на изкуствения интелект

Шефът на „ Манчестър сити ” Халдун Халифа ал Мубарак подготвен да образова гратис наши футболисти и треньори


Започваме да работим интензивно за сключване на стратегически контракт с Обединените арабски емирства в няколко сфери – на изкуствения разсъдък, образованието, селското стопанство, киберсигурността. Това разгласи министър председателят на конференция в седемзвездния хотел Emirates Palace в Абу Даби. Залата бе обезпечена от домакините.
 БОРИСОВ ОАЕ, изказване медии Снимка: Цветан Томчев
Премиерът акцентира, че неслучайно при започване на срещата си с престолонаследника шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян сложил тематиката за Западните Балкани. „ Колкото и да имаме предпочитание да изнасяме агнета за този пазар, не можем да осигурим нужните количества, само че обединени с други страни от Западните Балкани това би било реалистично. При добра съгласуваност бихме могли да сме конкуренция на Австралия и други страни ”, акцентира министър председателят. Той описа, че няколко часа след срещата с престолонаследника, той го потърсил по телефона и му съобщил, че изпраща при него шефа на капиталовите фондове в ОАЕ, с който разговаряли за другите сфери на съдействие.

Премиерът описа, че Шефът на „ Манчестър сити ” Халдун Халифа ал Мубарак изразил подготвеност да образова гратис наши футболисти и треньори. „ Ще изпратя Красен Кралев, да се договарят ”, съобщи Борисов.

Той изясни, че в идващите две седмици екипи от ОАЕ ще дойдат в България да прегледат университетите, индустриалните зони, учебните заведения, в които имаме гениални възпитаници, които печелят олимпиади. „ Ние не желаеме някой да ни дава пари. Това, което предлагаме, носи вложения, носи принадена стойност ”, акцентира министър председателят. Според него било реалистично упованието до края на годината стратегическият контракт за партньорство с ОАЕ да бъде квалифициран и подписан.

Попитан дали по образеца на емирствата е подготвен да назначи министър на щастието, Борисов отговори следното – „Ако ме питате дали ще сложа министър на веселбата – няма, ние всеки ден сами и сътворяваме толкоз проблеми, че можем да ги овладеем, само че мога да назнача министър на изкуствения разсъдък. ”



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР