Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф

...
Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф
Коментари Харесай

Безос отвя конкурентите със 112 милиарда

Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф Безос оглави годишната ранглиста на милиардерите на сп. „ Форбс ”. С персонално положение от 112 милиарда $ Безос става най-богатият човек в света и единственият със положение над 100 млрд. Той е нараснал благосъстоянието си с 39 милиарда долара в съпоставяне с предходни години.

Джеф Безос е и притежател на в. „ Вашингтон пост ” и на аерокосмическата компания „ Блу произход ”.

Втори в класацията е създателят на Майкрософт Бил Гейтс с 90 милиарда $, трети е инвеститорът Уорън Бъфет с 84 милиарда $.

Най-богат европеец е заемащият четвъртото място французин Бернар Арно, който има марки като „ Луи Вюитон ” и „ Сефора ”.

Американците са мощно показани в листата от 2208 милиардери от 72 страни. В челната десетка са още шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг и братята индустриалци Чарлс и Дейвид Кох.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е слязъл от 544-о на 766-о място. Богатството му се е стопило с 400 милиона долара през последната година - до 7,1 милиарда.

В съпоставяне с предходната година 121 души са отпаднали от листата, само че пък други 259 са включени в класацията за пръв път.

Общото благосъстояние на всички милиардери в листата е 9,1 трилиона $, средно по 4,1 милиарда $ на човек, което съгласно „ Форбс ” е нов връх.

Саудитска Арабия не е показана тази година. Причината са свадите за корупция в кралството, където имуществото и благосъстоянието на мнозина членове на кралската фамилия беше конфискувано от страната, и по тази причина не може да се направи точна оценка.

Двама софтуерни бизнесмени от континентален Китай се изкачват за първи път в Топ 20. Ма Хуатенг е най-богатият човек в Азия и в Китай посредством частично на компанията си Tencent и нейното чат приложение WeChat с съвсем 1 милиард дейни консуматори. Tencent също има дялове в Tesla, Snap и услугата за музикален стрийминг Spotify. 

Джак Ма, основателят на колоса за електронна търговия Alibaba, се радва на 76% нарастване на акциите на компанията за една година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР