Шефът на Комитета за икономика и енергетика към Бундестага Клаус

...
Шефът на Комитета за икономика и енергетика към Бундестага Клаус
Коментари Харесай

РИА Новости: Бундестагът отказва да обсъжда със САЩ спиране на “Северен поток 2”

Шефът на Комитета за стопанска система и енергетика към Бундестага Клаус Ернст се разгласи срещу каквито и да било полемики със Съединени американски щати за прекъсването на газопровода “Северен поток 2 ”. Това съобщи самият той, представен от съветската държавна осведомителна организация РИА Новости.
Ернст отбелязва, че под натиска на новия общественик Джо Байдън Вашингтон е по-склонен да седне на масата за договаряния. Въпреки това обаче прекъсването на плана не е обект на диалози, както и механизъм за преустановяване на каквито и да било процедури, свързани с преноса на газ за Европейски Съюз, уточни още той.

По-рано немският вестник " Handelsblatt " заяви че са получени нови оферти от американската администрация до Берлин, свързани с възможното анулация на глобите от плана. По-конкретно, въпросът се отнася до въвеждането на някакъв тип “механизъм за прекъсване “ на преноса на газ при положение на “нарушаване “ на правата на индивида от Русия. Освен това Съединени американски щати оферират да дадат на Украйна нови гаранции, че тя ще остане снабдител на енергийни запаси за Европейски Съюз.

Всичко това се случва на фона на все по-обтегнатите връзки сред Русия и Запада поради ареста и присъдата на опозиционера Алексей Навални, както и последвалото полицейско принуждение по време на митингите в негова отбрана.

Точно заради тази причина се заприказва за наказания, а една от главните хрумвания е да се спре плана. Германия се разгласи срещу.

" Северен поток 2 " планува построяването на две магистрални линии с общ потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Той ще премине и през териториалните или изключителни стопански зони на Финландия, Швеция и Дания.

Съединени американски щати се пробват да разпространяват своя полутечен природен газ в Европа и надлежно да попречат на завършването на съветския газопровод. През декември 2019 година Вашингтон наложи наказания на фирмите, участващи в плана, вследствие на което швейцарският Allseas неотложно приключи активността си.

Работата продължи година по-късно: през декември 2020 година тръбопроводът Фортуна разпъна 2,6 километра тръби в немските води. В резултат на това, съгласно оператора на плана " Северен поток 2 " към 148 километра от тръбопровода са останали незавършени от общата дължина на двете му линии от 2460 километра: 120 във водите на Дания и 28 в Германия.

Работата е контрактувана с датските управляващи от 15 януари, строителството на територията на кралството се възнамерява да завърши до края на април. Германското позволение за тръбопровода е годно до края на май.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР