Шефът на КНСБ обяви бомбастична новина за България, свързана с

...
Шефът на КНСБ обяви бомбастична новина за България, свързана с
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ: Пред България в следващите седем години стоят едни 25 млрд. евро

Шефът на КНСБ разгласи бомбастична вест за България, обвързвана с доста пари.

В момента главното предизвикателство, с изключение на войната, е зелената и цифрова промяна. Много е значимо да знаем от кое място започваме, какво сме постигнали и къде се нареждаме измежду останалите страни членки на Европейския съюз. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров, който откри организираната от синдиката национална конференция  " Работеща България за бъдещето на труда ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

През 1990 година България е емитиралa 100 млн. тона серен диоксид. През 2019 година страната ни е емитирала 43 млн. тона, като малко над 27 тона са издадени от топлоенергетиката и електроенергетиката. Дори към 2019 година България има 60% по-малко по отношение на базовата 1990 година Към сегашния миг обаче имаме нова цел, която беше поета от страната ни посредством Плана за възобновяване и резистентност - 40% понижение на излъчванията през 2026 година по отношение на 2019 година Т.е. за три години и половина би трябвало да създадем с 1/4 по-малко излъчвания. Ние бяхме срещу това и към момента сме. Това са въпросите, към които насочваме поглед с искреност и с паника. Ние също желаеме да има зелена цифрова промяна, чист въздух и нашите деца да живеят в положителни условия, най-после обаче би трябвало да създадем прехода обективен, търпим и вероятен. Той ще е неосъществим, в случай че е прекомерно нападателен, изключително в тежките условия около войната в Украйна, съобщи Димитров.

За нас е необходим народен проект за обективен преход. Шансът ни е, че пред България стоят едни 25 милиарда евро. Тези средства могат да бъдат получени от България в идващите 5-7 година и с тях можем да създадем този преход обективен. За нас най-хубавият метод е да създадем по този начин, да може с тези пари да идват нови технологии, които могат да доведат спомагателни вложения и работни места, уточни президентът на КНСБ.

Ще се противопоставим на всички опити на закриване на работни места, без това да е разисквано със синдикатите, акцентира той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР