Шефът на канцеларията на Пентагона контраадмирал Кевин Суийни подаде оставка

...
Шефът на канцеларията на Пентагона контраадмирал Кевин Суийни подаде оставка
Коментари Харесай

Шефът на канцеларията на Пентагона подаде оставка

Шефът на канцеларията на Пентагона контраадмирал Кевин Суийни подаде оставка броени седмици откакто това направи и Джеймс Матис като министър на защитата. Това заяви през вчерашния ден министерството на защитата на Съединени американски щати, представено от ДПА.

" След две години в Пентагона взех решение, че моментът е подобаващ да се върна в частния бранш ", съобщи Суийни, който заемаше поста от януари 2017 година " За мен бе чест да послужвам още веднъж паралелно до мъжете и дамите от министерството на защитата ", добави той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Оставката на Суийни последва тази на Матис, който се отдръпна от поста си на 20 декември откакто президентът Доналд Тръмп разгласи, че американските сили ще бъдат изтеглени от Сирия.

Матис, който изкара съвсем две години като началник на Пентагона, в началото смяташе да се отдръпна през февруари. Тръмп обаче реши да го размени по-скоро, откакто пенсионираният военачалник подаде язвителна молба за овакантяване, в която се говореше за разлики с президента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР