Шефът на Интерпол каза, че правилата на международната полицейска организация

...
Шефът на Интерпол каза, че правилата на международната полицейска организация
Коментари Харесай

Интерпол: Правилата ни забравят да разследваме изчезването на президента ни

Шефът на Интерпол сподели, че разпоредбите на интернационалната полицейска организация му не разрешават следствие за ориста на Мън Хунвей, който бе президент на Интерпол до изгубването му през септември при пътешестване до родния му Китай, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

В извънредно изявление за изгубването на Мън Хунвей, генералният секретар на Интерпол Юрген Щок сподели през днешния ден, че е "подтикнал " китайските управляващи да дават информация по случая, само че не може да направи повече от това. Щок приказва пред публицисти преди плануваната генерална асамблея на организацията на 18-21 ноември в Дубай. Там ще бъде определен нов президент на мястото на Мън, който съгласно него е изпратил писмо с оставка до Интерпол. Генералният секретар добави, че Интерпол "няма никакви управнически права над страните членки ".

64-годишният Мън в родината си бе заместник-министър на публичната сигурност, а в това време беше и президент на Интерпол. След изгубването му се обясни, че той е арестуван в Китай по обвинявания във взимане на подкупи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР