Шефът на Хаас във Формула Гюнтер Щайнер отхвърли обвиненията, че

...
Шефът на Хаас във Формула Гюнтер Щайнер отхвърли обвиненията, че
Коментари Харесай

Хаас: Не сме копие на Ферари, говорят се безумия!

Шефът на Хаас във Формула Гюнтер Щайнер отхвърли обвиняванията, че актуалният болид на тима е незаконно копие на колата, с която Ферари нападна купата през предишния сезон.

Ръководителят на Ред Бул Рейсинг Кристиан Хорнер и изключително водачът на Макларън Фернандо Алонсо обществено оповестиха, че Ромен Грожан и Кевин Магнусен на процедура ръководят имитация на болида на „ черните кончета” за 2017-а.

Завистта "изяде " Фернандо Алонсо

Според настоящите регулации в шампионата тимовете сами би трябвало да проектират шасито и аеродинамиката на колите си. Хаас фактически изненада съперниците си при започване на 2018-а година, защото колата им се оказа изненадващо бърза, а всички са наясно с тясното съдействие сред американците и Ферари, който с изключение на мотор предлага и други механически решения като окачване, скоростна кутия, хидравлика, електрическа система и електроника. Това не трансформира обстоятелството, че Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) не видя нищо неправилно в дейностите Хаас.

„ Критиците ни просто си приказват без грам разсъдък и познание по въпроса”, съобщи Щайнер пред Би Би Си.

В същото време шефът във Ф1 Чарли Уайтинг удостовери, че няма никакви терзания по отношение на колаборацията сред американците и „ черните кончета”. „ Напълно сме наясно какво се случва сред Хаас и Ферари, всичко е напълно по разпоредбите. Миналата година имаше единствено един тим, който се оплака в някаква степен, само че все още не виждаме нещо, което да ни притеснява”, разяснява Уайтинг.

„ Привиждат им се призраци”, продължи Щайнер. „ Някои просто не схващат дизайна на колата ни. Казват, че тя приличала доста на Ферарито от предходната година. Трябва ли да копираме автомобил, който е зад нас (като благоприятни условия – б.р.), или би трябвало да се придържаме към подобен, който е много бърз? Вие ми отговорете на този въпрос.”

Щайнер също по този начин се отбрани с обстоятелството, че по силата на регулациите болидът за тази година няма по какъв начин да е цялостно копие на Ферари от 2017-а поради другите колесни бази, а те в композиция с окачването дефинират огромна част от аеродинамичните структури. Реално актуалният болид на Хаас има по-голямо разстояние сред предните и задните колела поради това, че разчита на окачване от Ферари за 2018-о. То е с по-голяма дължина от същия детайл за предходната година.

„ Ако някой има проблем с това, ето къде е ФИА. Който желае, да подава митинг. Ако би трябвало да оправдаеш личната си непросветеност, офанзивата е най-хубавата отбрана. Ако някой разполага с двойно повече пари и се намира зад нас, притежателят на този отбор по-скоро да се запита какви ги правят там. Ф1 е съревнование. Може би следващата година ще сме последни. Когато изразяваш теза, е хубаво да имаш и причини, а освен предположения”, добави Щайнер.

Хаас има единствено 220 чиновници, спрямо 600 в Уилямс, 400 във Форс Индия и съвсем 700 в Макларън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР