Шефът на гранична полиция обяви как се справят с мигрантите.Мерките,

...
Шефът на гранична полиция обяви как се справят с мигрантите.Мерките,
Коментари Харесай

Гл. комисар Златанов: Мигрантският натиск тази година беше рекорден

Шефът на гранична полиция разгласи по какъв начин се оправят с мигрантите.

Мерките, които взехме по уплътняване на първата линия на границата с Турция през тази година, дават резултат. Това сподели в изявление за bTV шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов по мотив мигрантския напън. 

Той добави, че през актуалната година патрулите на границата с Турция са повишени с 30%.

Подобрихме доста връзката с турските управляващи. Те организират интервенция от другата страна на границата и в този момент дейностите ни са координирани. Вследствие на това постигнахме по-голям от упования резултат, добави гл. комисар Златанов, написа novini.bg.

По думите му 80-90% от мигрантите се стопират още на границата. 

„ Тази година беше рекордна по мигрантски напън, с към 50% по-висок от предходната година. Миналата година пък натискът е бил по-висок от миналата. Тенденцията е към увеличение на мигрантския напън. Тази година има над 150 000 опита за прекосяване, предотвратени от страна на „ Гранична полиция “, добави гл. комисар Златанов. 

Естествено, някакъв % от тях съумяват да преодолеят и оградата, и нашите сили на границата. Тях ги задържаме навътре в страната или при опитите им да излязат. Всъщност тези хора, откакто ги задържим, те отиват в домове от отворен и затворен вид, добави той. 

Комисар Златанов добави, че през август и септември чиновниците на „ Гранична полиция “ са предотвратявали приблизително по 1500 опита за незаконно прекосяване на границата на денонощие. През октомври опитите са били към 400. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР