Шефът на Формула 1 Стефано Доменикали призна, че провеждането на

...
Шефът на Формула 1 Стефано Доменикали призна, че провеждането на
Коментари Харесай

Доменикали призна, че Формула 1 може да загуби едно състезание догодина

Шефът на Формула 1 Стефано Доменикали призна, че провеждането на конкуренцията за Гран При на Китай през идната година не е несъмнено предивид обстановката с COVID-19 в азиатската страна.

Състезанието на пистата в Шанхай не бе част от календара на Формула 1 през последните три години поради пандемията от ковид, само че би трябвало да се завърне следващата година. Гран При на Китай би трябвало да бъде 4-я кръг за идващия сезон, като точната дата на надпреварата е 16 април.
 Ще отпадне ли Китай от календара на Формула 1 за 2023 година? Ще отпадне ли Китай от календара на Формула 1 за 2023 година?
Обявеният нов локадаун в Шанхай през предходната седмица обаче сложи под съществени подозрения провеждането на конкуренцията, като за това призна и босът на спорта Доменикали.

„ Ситуацията с COVID-19 в Китай остава проблематична и не е несъмнено, че ние ще се състезаваме там през 2023 година. Продължаваме да следим ситуацията и ще ви държим в течение “, сподели Доменикали по време на уикенда за Гран При на Сао Пауло.
 Гуаню Джоу не е оптимист за провеждането на Гран При на Китай през 2023 година Гуаню Джоу не е оптимист за провеждането на Гран При на Китай през 2023 година
Евентуална анулация на Гран При на Китай ще бъде доста неприятна за шефовете на спорта, защото преди и след китайски кръг в календара има двуседмични паузи. Това може да сътвори обстановка сред третия и четвъртия старт за годината да има цели четири седмици, което по никакъв начин няма да е добре за спорта.

Според източници в падока на шампионата от Либърти медия към този момент преглеждат опцията да изтеглят Гран При на Азербайджан със седмица напред (от 30 на 23 април). Така хем паузата след Гран При на Австралия ще бъде три, а не четири седмици, хем тази сред стартовете в Баку и Маями (7 май) ще бъде две, а не една.
 Гран При на Китай удължи контракта си за домакинство на Формула 1 Гран При на Китай удължи контракта си за домакинство на Формула 1
За момента няма данни Формула 1 да търси заместител на старта в Китай, което би означавало, че календарът ще включва 23, а не в началото плануваните 24 старта. Все отново не е изключено Гран При на Китай да бъде сменена, с цел да може да бъде непокътната рекордната численост от 24 кръга.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР