Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг призна, че социалната мрежа е

...
Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг призна, че социалната мрежа е
Коментари Харесай

Зукърбърг се извини и обеща мерки срещу изтичането на данни на абонатите на "Фейсбук"

Шефът на " Facebook " Марк Зукърбърг призна, че обществената мрежа е позволила неточности, които са разрешили данни на клиентите ѝ да попаднат в аналитичната компания " Кеймбридж аналитика ". С обръщение в личния му профил във " Facebook " той даде обещание компанията да направи съществени промени в опазването на персоналните данни на потребителите.

Това е първият коментар на Зукърбърг по случая. Заради абсурда акциите на компанията на тържищата се сринаха в последните два дни.

Той сподели още, че ще бъдат оценени всички приложения, които са имали достъп до огромен размер персонални данни преди направените през 2014 година промени. Шефът на " Facebook " прецизира, че най-важните ограничения за опазването на персоналните данни са били взети още преди повече от година.

" Има какво в допълнение да се направи и ние би трябвало да довършим започнатото ", сподели Зукърбърг.

Пазарната стойност на " Facebook " падна с близо 49 милиарда $ в последните дни поради абсурда с консултантската компания " Кеймбридж аналитика ". Американският " Ню йорк таймс " и английският " Обзървър " оповестиха в неделя, че компанията е употребила непозволено данни на консуматори на обществената мрежа още от 2014 година През същата година " Кеймбридж аналитика ", която е работила по президентската акция на Доналд Тръмп, е събрала данните на 50 млн. консуматори на обществената мрежа.

Най-вероятно против " Facebook " ще стартират редица следствия. Две такива към този момент започнаха в щатите Масачузетс и Кънектикът, а английските управляващи желаеха заповед за обиск на офисите на " Кеймбридж Аналитика ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР