Шефът на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор обясни в

...
Шефът на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор обясни в
Коментари Харесай

Ферари привлича ключови инженери от Ред Бул

Шефът на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор изясни в Баку, че не се тормози изключително от напускащите отбора от Маранело, защото на тяхно място напълно скоро ще се появят почтени техни заместници. Последният, за който стана ясно, че си потегля от Ферари е Лоран Мекис, който след края на сезона ще заеме мястото на Франц Тост отпред на Алфа Таури.

В италианската преса към този момент се появиха информации, че Енрико Балбо скоро ще работи във Ферари. Балбо беше началник на аеродинамичния отдел на Ред Бул, един от доближените на Ейдриън Нюи и е чудесно осведомен с концепцията, заложена в новия автомобил на международните първенци - RB19.

В дните на спортния уикенд в Баку обаче се появи още една забавна информация, обвързвана с различен инженер от Милтън Кийнс, чието име обаче към този момент остава в загадка. Става въпрос за член на екипа, създал новата DRS-система на Ред Бул, която тази година показва изключителна успеваемост. Според източници на разнообразни италиански медии, въпросният инженер е към този момент в Маранело и даже към този момент работи по развиването на SF-23. Предполага се, че “преследването ” на този инженер е траяло месеци, само че договарянията с него са били “много напрегнати и са траяли дни ”, твърди източник на Corriere della Sera.
 Ейдриън Нюи остава в Ред Бул Ейдриън Нюи остава в Ред Бул
Предполага се, че Васьор към този момент употребява в договарянията с Ред Бул и Макис, с цел да може да “изтъргува ” времето, през което Лоран няма да може да работи за Алфа Таури против същите ограничаващи ограничения за Балбо и другият към момента загадъчен инженер.
 Алфа Таури: Обявихме Мекис предварително Алфа Таури: Обявихме Мекис предварително
Шефът на Ферари не разяснява тематиката в детайлности, само че даде да се разбере, че тъкмо тези договаряния сега вървят, без обаче да се ангажира с мнение по какъв начин тъкмо ще завършат, само че е доста евентуално Скудерията и Ред Бул да се схванат в границите на идващите няколко седмици. Васьор към този момент съобщи, че отборът няма да търси външен човек за мястото на Макис, като се чака работата му да бъде разпределена сред Диего Йоверно и Джок Клиър - двама от най-опитните в отбора на Ферари.
 Мекис сменя Тост в Алфа Таури Мекис сменя Тост в Алфа Таури
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР