Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че очаква Мик Шумахер

...
Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че очаква Мик Шумахер
Коментари Харесай

Ето какво очакват във Ферари от първия сезон на Мик Шумахер

Шефът на Ферари Матия Биното съобщи, че чака Мик Шумахер да изпитва компликации в първия си сезон във F1, съобщи clubs1.bg. Младият немец е част от Академията на Ферари за млади водачи. През този сезон той завоюва купата във F2 и си подсигурява място в тима на Хаас за идната година.

Немският водач е първенец във F3 и F2, като и в двете категории реализира най-хубавата си форма във втората акция. Отборът от Маранело счита, че това може да се повтори и във F1. Запитан какво мисли за представянето на Мик, Биното показа:

„ Мисля, че първоначално ще му бъде доста мъчно. Ако погледна представянето му досега, нормално той дава най-хубавото от себе си във втория сезон, а не в първия. В съпоставяне с това Шарл е доста бърз в първата си акция. Очаквам Мик да научи доста през идната година и да бъде доста мощен в близко бъдеще “, съобщи Биното.

В същото време Матия Ферари счита, че Академията на Ферари приготвя състезатели както за F1, по този начин и за италианския тим.

„ Академията създава водачи, които един ден могат да карат за Ферари. Мисля, че прехвърлянето от F2 във F1 няма по какъв начин да бъде непосредствено в аления болид, тъй като ще бъде прекомерно огромна отговорност “, сподели Биното.

Според него Мик би трябвало да изкара най-малко два сезона в отбора на Хаас, с цел да има късмет да е водач на Ферари. Най-важните неща за един играч са неизменност и продобиване на повече точки. Очаквам той да покаже скоростта си в квалификациите и надпреварите. Надявам се да има положително спортно движение и да приключва всяка една конкуренция. Това бе една от аргументите да подпишем с Карлос Сайнц. Обикновено той приключва по-напред от стартовата си позиция и се надявам Мик повтори това достижение “, приключи Матия Биното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР