Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел е поканил сръбския президент

...
Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел е поканил сръбския президент
Коментари Харесай

ЕС кани Вучич и Курти да продължат в Брюксел диалога Белград-Прищина

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел е поканил сръбския президент Александър Вучич и премиера на Косово Албин Курти да продължат в Брюксел разговора по всички нерешени въпроси сред Белград и Прищина, оповестява сръбската секция на радио Свободна Европа, като се базира на източници.

Поканата е отправена в миг на засилено напрежение в Косово, откакто косовските сърби блокираха пътищата към граничните пунктове със Сърбия Ярине и Бърняк. Така те показаха митинга си против решението на косовското държавно управление, което планираше от през днешния ден да стартира издаването на краткотраен входно-изходен документ, който да заменя издадените от Белград персонални карти при влизане в страната.

Същевременно се предвиждаше от през днешния ден да стартира промяна на издадените в Сърбия регистрационните табели на колите, които се ръководят в Косово. Мерките, които са реципрочни, засягат най-много косовските сърби, които живеят в най-вече в Северно Косово.

Косовските управляващи взеха решение да отсрочат използването на решенията с един месец след среща на държавния връх на Косово с американски и европейски сътрудници, като Съединени американски щати са поискали решението на косовското държавно управление да бъде отсрочено с 30 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР