Шефът на “ ЕАД Стоян Беличев сигнализира за ограничения му

...
Шефът на “ ЕАД Стоян Беличев сигнализира за ограничения му
Коментари Харесай

Шефът на Автомагистрали ЕАД сигнализира за ограничен достъп до банковите сметки на дружеството

Шефът на „ “ ЕАД Стоян Беличев алармира за ограничавания му достъп до банковите сметки на държавното сдружение. Той се обръща към министъра на районното развиване арх. Виолета Комитова, съгласно която той е „ някогашния изпълнителния шеф Стоян Беличев и упълномощени от него лица “.  
„ С Ваше Решение, обективирано в протокол ТЗ-28/07.06.2021 година, съм освободен като член на съвета на шефовете на „ АВТОМАГИСТАЛИ “ ЕАДкато е преустановен подписаният с мен Договор за ръководство на сдружението. В т. 4 от цитираното решение категорично сте показала, че договорът за ръководство се приключва, считано от датата на изтриване на имената ни /моето и на останалите членове на СД/ от Търговския указател и Регистър на юридическите лица с нестопанска цел. Така взетото от Вас решение е в синхрон с наредбата на член 231, алинея 4 от Търговския закон, според която императивна законова наредба вписването има конститутивно деяние във връзка с решенията за избор и освобождение на членове на съвета на шефовете на акционерни сдружения. Обръщам внимание, че назначеният от Вас нов ръб на “Автомагистрали ” ЕАД не е вписан по независещи от мен условия “, разяснява Беличев.
 Служебният районен министър смени цялото управление на Автомагистрали Служебният районен министър смени цялото управление на " Автомагистрали "
Служебният министър на районното развиване Виолета Комитова е освободила досегашното управление на " Автомагистрали " ЕАД и назначава...
Според него е безусловно неточно и уронващо положителното му име изказванието, че е „ някогашен “ изпълнителен шеф на „ Автомагистрали “ ЕАД, отправено до трети лица, с които сдружението има облигационни връзки. Беличев е безапелационен, че възбраната за осъществяване на каквито и да е заплащания, като се изключи такива по подписани трудови контракти, ще докара до тежки последствия за „ Автомагистрали “ ЕАД.
„ По този метод Вие на процедура блокирате напълно комерсиалната активност на сдружението за неустановен интервал от време, предизвиквате неустановеност в контрагентите на сдружението, която неустановеност слага под подозрение бъдещите връзки сред тях и „ Автомагистрали “ ЕАД “, добавя изпълнителният шеф.
Той счита, че прекъсването на заплащанията ще докара до неспособност за осъществяване на подписаните от „ Автомагистрали “ ЕАД контракти, в това число и по публични поръчки, по които контракти сдружението има задължението да прави настоящ ремонт и поддържане на автомагистралите в Република България - Автомагистрала „ Тракия “, Автомагистрала „ Хемус “, Автомагистрала „ Струма “ и Автомагистрала „ Марица “. 
„ Дружеството ще бъде в неспособност за възнаграждение в период на действия, предмет на договорни връзки, чието просрочване ще докара до наказания и възнаграждение на големи по мярка неустойки. Липсата на средства за закупуване на горивни и смазочни материали, на процедура, ще блокира активността по поддръжката и ремонта на обособените автомагистрални участници, включително попречване на ПТП –та. Блокирайки цялата активност на сдружението, създавате предпоставки да бъде ангажирана неговата отговорност по подписаните контракти, включително и да бъдат претендирани неустойки в изключително огромни размери, които неустойки ще бъдат заплатени с обществени средства “, акцентира Беличев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР