Шефът на ДЮШ на Герена Даниел Боримиров коментира в пространно

...
Шефът на ДЮШ на Герена Даниел Боримиров коментира в пространно
Коментари Харесай

Даниел Боримиров: Делио Роси печелеше време в Левски, Славиша Стоянович преобрази отбора

Шефът на ДЮШ на " Герена " Даниел Боримиров разяснява в просторно изявление за " Диема спорт " усещанията си от протичащото се в клуба напоследък, като направи параленост сред работата на Славиша Стоянович и Делио Роси.

" На " Герена " наподобява слънчево. Ние се потрудихме, с цел да бъде такова времето при нас. Мисля, че в този момент всеки един чиновник работи с нужното въодушевление и предпочитание. След идването на Славиша Стоянович тимът наподобява видоизменен. Той е човек, който съумя да стопи разликите с футболистите. Начинът на работа е радикално друг с този на Делио Роси и резултатите не закъсняха. Манталитетът на Славиша е по-близък до българския. Езиковата преграда я няма и той може свободно да комуникира с футболистите. Това при Делио Роси го нямаше и подготвителният развой бе радикално друг. Има много неща, по които се разграничават тренировките. При Роси постоянно се накъсваха заниманията, с цел да се изяснява, до момента в който при Стоянович методите са разнообразни. Преди тренировката изяснява какво ще се прави, а заниманието е по-целенасочено. Отборът към този момент играе по друг метод. Вече не чакаме съперника на центъра, а от първата минута го пресираме. Левски постоянно го е правил това и му е носил триумф ", съобщи Боримиров.

" Стоянович съумя да беседва с всеки един от играчите. Човекът им подаде ръка и стопи дистанцията в връзките, която я имаше при предния треньор. Това му спомогна да сплоти колектива, а той му повярва. При Делио Роси бе по-различно. Той водеше тима по метод, който е водил италианските клубове. Мислеше си, че както е там, по този начин е и тук, само че човек би трябвало да се нагажда в ситуацията, в която работи. Мисля, че Делио с фразата за тичането и ходенето печелеше време. Той не познаваше тима и не знаеше от кое място да стартира, само че не съм на мнение, че отборът занапред прохождаше или лазеше. Клуб като Левски тича и се движи добре на терена, а не както той се изрази преди този момент. Надявам се Левски да поддържа темпото на Лудогорец. При нас единственият минус е, че тимът не се приготви при Славиша Стоянович. Сега това го вършим по време на спиранията за националите тимове. Има своя стратегия, по която работи. Смея да настоявам, че при предходният треньор тимът бе изнемощял и на сегашния ментор му бе мъчно да пипа в елементи. При Роси тренировките бяха монотонни и дълги. Сега не е по този начин, защото са доста интензивни. Можем да кажем, че актуалните занимания са профилирани ", добави Боримиров.

" Левски от дълго време не бе играл толкоз нападателно против ЦСКА. Това ни липсваше дълго време против този конкурент. Пресирахме във всяка една част от терена, което е присъщо за нашия клуб. Бяхме по-настоятелни, искахме успеха. Всеки един от футболистите извършва напътствията, които са му дадени. Стоянович е треньор с опит, който съумя да направи Цървена звезда първенец и методите са му познати. Знае какво е да работиш в подобен гранд, какъвто е Левски ", сподели още шефът на школата.

 Делио Роси: В Левски чакат огромния си скок, футболът в България е доста друг от италианския
Делио Роси: В Левски чакат огромния си скок, футболът в България е доста друг от италианския

" Те желаят да се отворят на Запад, тъй като до момента постоянно ориентацията им е била към Изток "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР