Шефът на австрийското външно министерство сподели мнението си на 14-та

...
Шефът на австрийското външно министерство сподели мнението си на 14-та
Коментари Харесай

Австрийският външен министър се обяви против членството на Украйна в ЕС

Шефът на австрийското външно министерство показа мнението си на 14-та среща на върха на европейските медии в град Лех ам Арлберг.

Шаленберг сподели, че украинската страна не би трябвало да получава статут на претендент за участие в Европейски Съюз още през юни тази година, както се чака. Според него Украйна не е стигнала до подобен стадий за разлика от други страни. По-специално политикът изяснява позицията си с обстоятелството, че има страни от Западните Балкани, на които е лишило доста повече време, с цел да станат претендент.

Според австрийското издание Heut Шаленберг счита, че Украйна по принцип не би трябвало да става член на Европейския съюз и даже в бъдеще.

Според министъра би трябвало да има модели, разнообразни от пълноправно участие. Например присъединение към Единното икономическо пространство на Европейски Съюз или опазване на актуалното съглашение за асоцииране „ като средство за връзка “. Той прикани за по-голяма еластичност при намирането на разновидности за доближаване на Украйна с Европейския съюз.

„ Но ние изнасяме нашия западен метод на живот “, изясни Шаленберг, като акцентира, че сигурно поддържа по-нататъшното задълбочаване на връзките на Европейски Съюз с Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР