Шефът на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов е доносник на

...
BIRD.BG: Шефът на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов е доносник на Бойко и таен свидетел срещу Веселин Денков

Снимка: Facebook

Коментари Харесай

BIRD.BG: Шефът на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов е доносник на Бойко и таен свидетел срещу Веселин Денков

Шефът на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов е клеветник на Бойко и скришен очевидец против Веселин Денков за птотестите през 2020 година, разкрива в собствен нов извънреден пост проверяващият уебсайт BIRD.BG.

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

Ричард Георгиевич #Алибегов е единият скришен очевидец и адресант на сигнал против Веселин Денков, че финансира митингите през 2020 – научи #BirdBG. Приближен е до Бойко #Борисов.
Из „ Списък за бърз надзор “ на Антикорупционния фонд:
„ Бакалова: Това да не е доноса на Ричард?
Яне Янев: Ричард попада като лице под прикритие. “

Същият ресторантьор се явява очевидец и по делото за „ държавен прелом “, по което режимът на #Борисов подслушваше хиляди протестиращи.
„ Цялата принуда е поради Борисов “ – обявиха през вчерашния ден Ивайла Бакалова и Веселин Денков пред парламентарната комисия „ Нотариуса “.

 

 

Прокуратурата ми изиска 100 хиляди лева, с цел да не стана от очевидец обвинен. Обвиняем съм по три каузи – за изнудване, за лихварство и за подбуждане за ликвидиране. Директното подканяне през хора да платя е било от прокурора Димитър Франтишек Петров, с цел да не ме създадат от очевидец обвинен по делото за пране на пари на Станка Марангозова.

Това съобщи предприемачът Веселин Денков пред краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, напомня SafeNews.

Денков публично загатна имената на някогашния началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров, някогашния административен началник на двете профилирани съдилища – Георги Ушев, някогашния основен прокурор Иван Гешев, на юрист Атанас Черногорски, и на спецсъдията Андон Миталов, който беше разгласен от Съединени американски щати за подкупен, и глобен по „ Магнитски “. Емил Писков също бе упоменат като вързан с Нотариуса. Бил брачен партньор на арбитър Маргарита Немска и кум на Мартин Божанов. Адвокат Велимир Атанасов е ходил до офиса ми до момента в който бях в ареста, добави Денков.

„ Лятото на 2016 година моите другари ми се обадиха и ми споделиха, че имат проблем със профилираната прокуратура. Те ми споделиха, че от профилираната прокуратура са им споделили, че би трябвало да платя 100 хиляди лева, с цел да не стана от очевидец обвинен “. Това описа Денков и добави, че отказал да заплати. Няколко месеца по-късно към този момент е обвинен.

Той изясни, че в годините сред 2016 и 2020 са идвали пратеници на прокуратурата, с цел да си заплати, с цел да няма други основани проблеми – да му спрат паспорта, с цел да не може да пътува и прочие

„ По време на пандемията към края на лятото се видях с моя близка, която ме посъветва да си направя среща с Цацаров като ръководител на КПКОНПИ. Изложих му всичко, което ми се е случило и го помолих да прекратят КОНПИ. Каза ми да пусна формален сигнал. Официален сигнал входирах на 25 август. На 28 август ми се обадиха няколко мои другари и ми споделиха че съм разгласен за общодържавно търсене “, сподели още Денков. Той посочи, че се обадил на арбитър Ина Лулчева. Тя му дала съвет да се прибере от почивката.

„ На 1 септември при прекосяване на контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ ни задържаха. Направиха обиск в колата, по-късно във у дома и ме задържаха. Другото обвиняване трябваше да бъде повдигнато на 11 септември На 9 септември в уеб страницата престъпно пишеше „ Обявиха за търсене мъжа на Ивайла Бакалова “, описа още той.

По думите му при множеството ограничения са се падали едни и същи съдии. „ Хората, които идваха при мен, желаеха едно и също – да платя “, съобщи Денков.

Според Денков всичко случило се с него е главно поради митингите, на които е ходил през 2020 година „ Всички, които идваха, ми споделяха, че идват по предписание на профилираната прокуратура. Никой не ми е казвал, че идва категорично по предписание на някого, само че се цитираше единствено профилираната прокуратура “, сподели още той.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР